Tipul de carne ce conține trei ingrediente cancerigene. Pericolul uriaș la care se expun multe persoane 


Agenţia pentru Cercetare a Cancerului, din cadrul OMS, atrage atenția că mâncarea procesată poate crește enorm riscul de apariție a cancerului intestinal. 


Specialiștii atrag atenția că mai mult de 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, poate crește cu până la 18% riscul de apariție a cancerului, deoarece este plină de chimicale. Foarte multe persoane consumă aceste produse fără să-și dea seama de pericolul la care se expun. 

Cei mai periculoși agenți din carnea procesată, ce pot provoca cancerul, sunt fierul, nitrozaminele şi chimicalele MelQx şi PhlP, care se formează în timpul gătirii.

Nitrozaminele sunt prezente în fructele de mare, carnea afumată, dar și cea proaspătă. De asemenea, cantități mai mici de nitrozamine se găsesc și în grânele, lactatele, uleiurile, băuturile şi vinul. 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies