Tipul de carne ce conține trei ingrediente cancerigene. Pericolul uriaș la care se expun multe persoane 


Agenţia pentru Cercetare a Cancerului, din cadrul OMS, atrage atenția că mâncarea procesată poate crește enorm riscul de apariție a cancerului intestinal. 


Specialiștii atrag atenția că mai mult de 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, poate crește cu până la 18% riscul de apariție a cancerului, deoarece este plină de chimicale. Foarte multe persoane consumă aceste produse fără să-și dea seama de pericolul la care se expun. 

Cei mai periculoși agenți din carnea procesată, ce pot provoca cancerul, sunt fierul, nitrozaminele şi chimicalele MelQx şi PhlP, care se formează în timpul gătirii.

Nitrozaminele sunt prezente în fructele de mare, carnea afumată, dar și cea proaspătă. De asemenea, cantități mai mici de nitrozamine se găsesc și în grânele, lactatele, uleiurile, băuturile şi vinul. 

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies