Câtă carne trebuie să consumăm săptămânal? Mihaela Bilic: Românii sunt mai carnivori


Una dintre cele mai frecvente discuții în domeniul nutriției este cantitatea de carne pe care ar trebui să o mănânce fiecare persoană pe săptămână.


Este necesar să consumăm carne pentru a obține toate proteinele și toți micronutrienții necesari. Dar care este cantitatea ideală?

Una dintre caracteristicile de bază ale unei diete sănătoase este varietatea și proporția corectă a alimentelor care o alcătuiesc. Specialista în nutriție Mihaela Bilic vine să clarifice câtă carne este recomandat să mâncăm într-o săptămână pentru a ne păstra silueta și sănătatea. Vedeta spune că ar fi bine ca o persoană să mănânce doar 500 de grame pe săptămână, să includă și peștele, dar și proteinele vegetale.

Carnea este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale.

Câtă carne este bine să consumăm săptămânal

"Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.

Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele. Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori. Nouă, ca români, ne place carnea și mâncăm nu 500g. Adică se poate să mănânci 500g și la o singură masă, dacă e. (...) Ei bine, la capitolul proteine, tot măcar avem un avantaj faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează.Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci e normal, atâta vreme cât există abundența alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea „Pastila de Frumusețe".

Tipuri de carne

Carnea roșie provine de la mamifere și este mai bogată în fier decât carnea albă:

  • carne de vită
  • carne de porc
  • miel
  • vițel
  • capră
  • vânat

Carnea albă provine de la păsări:

  • pui
  • curcan
  • rață
  • gâscă
  • păsări sălbatice, precum prepelița și fazanul

Carnea procesată este un tip de carne care a fost modificat prin sărare, afumare, uscare sau alte procedee pentru a o păstra sau pentru a-i spori aroma

  • hot dog
  • cârnați
  • slănină
  • salamuri
  • șuncă
Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies