STUDIU: cum am putea preveni îmbătrânirea celulară a sistemului imunitar


Cercetătorii israelieni de la Institutul Technion au descoperit o soluție pentru inversarea procesului natural de îmbătrânire a sistemului imunitar, scrie Blood.

Sursă foto: Shutterstock

Cercetătorii speră ca această descoperire să îi ajute pe bătrâni să aibă o rezistență mai mare împotriva COVID-19 sau a altor afecțiuni.

Experții au descoperit calea moleculară pe care corpul uman o folosește pentru a crea celule B, pe care sistemul imunitar le folosește pentru a identifica și produce anticorpi împotriva patogenilor. Organismul stopează producția de celule B odată cu înaintarea ăn vârstă, însă cercetătorii israelieni spun că există o modalitate de oprire a acestui proces. Aceștia au explicat că este necesară stoparea unui anumit hormon, fapt care ar declanșa din nou producția de celule B. Astfel, bătrânii și-ar putea recăpăta rezistența mai mare în fața bolilor.

Specialiștii își pun mari speranțe în dezvoltarea acestei descoperiri, care poate ajuta populația în vârstă în lupta cu diversele afecțiuni pe care ei le dezvoltă în lipsa unui sistem imunitar activ și puternic.

Sunt necesare cercetări amănunțite asupra acestei intervenții la nivelul hormonilor implicați în producția de celule B, pentru stabilirea unui plan de tratament care să fie aplicabil la scară largă.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies