S-a aflat care este cel mai bun moment al zilei pentru exerciţiile fizice în prevenirea diabetului


Sportul ne ajută să prevenim apariția diabetului zaharat tip 2. 


Datorită mișcării regulate reușim să ne păstrăm o greutate normală, evitâm astfel apariția obezității și apariția fenomenului de insulinorezistență, fenomen incriminat de apariția diabetului zaharat tip 2. 

Sportul aduce beneficii atât persoanelor sănătoase cât și celor deja diagnosticate cu diverse patologii. În ceea ce privește diabetul zaharat tip 2, prima linie de tratament a acestei boli este dieta și exercițiul fizic.

Un studiu Harvard a reușit să arate care este cel mai bun moment al zilei pentru exerciţiile fizice în prevenirea diabetului.

Practicarea unei activităţi fizice dimineaţa (de la 6:00 am până la ora 12:00) sau după-amiaza (de la 12:00 la 18:00)  poate fi mai benefică decât exerciţiile de seară (de la 18:00 la miezul nopţii) atunci când vine vorba de prevenirea diabetului.

Exerciţiile fizice de dimineaţă sunt, de asemenea, cel mai eficient moment din zi pentru pierderea în greutate.

Studii anterioare au evidenţiat faptul că exerciţiile de după-amiază, spre deosebire de cele de seară, au prezentat un risc mai mic asociat cu decesul prematur în comparaţie cu exerciţiile de dimineaţă.

Constatările echipei de la Harvard mai sugerează şi faptul că este utilă includerea unor activităţi de intensitate mai mare pentru a contribui la reducerea riscului de apariţie a diabetului şi a altor boli cardiovasculare.

Intervalul orar ideal pentru sport atunci când vrem să slăbim

Momentul zilei în care facem sport ne influențează silueta. Astfel, exercițiile fizice făcute între 7 și 9 dimineața au fost asociate cu o circumferință a taliei și un indice de masă corporală (IMC) mai scăzute decât în cazul persoanelor care se antrenează în timpul prânzului sau seara.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies