Intervalul orar ideal pentru sport atunci când vrem să slăbim


Mulți dintre noi ne întrebăm care este cel mai bun moment al zilei pentru a face sport. Specialiștii ne spun în ce interval orar să facem mișcare pentru a slăbi.


Atât activitatea fizică făcută dimineața, cât și antrenamentul de seară prezintă beneficii pentru sănătate, însă atunci când vrem să pierdem din kilogramele în plus există un moment  ideal, potrivit celui mai recent studiu publicat în jurnalul Obesity.

Momentul zilei în care facem sport ne influențează silueta. Astfel, exercițiile fizice făcute între 7 și 9 dimineața au fost asociate cu o circumferință a taliei și un indice de masă corporală (IMC) mai scăzute decât în cazul persoanelor care se antrenează în timpul prânzului sau seara.

Specialiștii spun că cei mai mulți oameni au mai multe șanse să respecte o rutină de antrenament de dimineață decât cea de la prânz sau seara. De obicei, oamenii care fac sport în mod regulat dimineața au programe mai previzibile, cu o durată de somn adecvată și un nivel de stres mai scăzut.

Programele previzibile ar putea avea mai multe efecte avantajoase asupra greutății.

În plus, matinalii pot fi biologic diferiți de cei care sunt mai cu seamă păsări de noapte. Cei care fac sport dimineața au avut mai multe șanse să aibă un aport caloric zilnic mai mic și să cheltuiască pasiv mai multă energie atunci când nu fac mișcare. Acest lucru poate suna contradictoriu, dar această tendință apare probabil pentru că antrenamentul în stare de post dimineața îți obligă corpul să se bazează pe grăsimile stocate pentru energie, mai degrabă decât pe glucoza stocată din alimente. Acest lucru poate însemna că matinalii sunt mai bine echipați pentru creșterea oxidării grăsimilor sau a arderii, atât în timpul exercițiului, cât și în ziua următoare, chiar dacă sunt sedentari după antrenament.

Exercițiile făcute dimineața sunt de obicei mai intense și mai structurate, iar asta contribuie în mod pozitiv asupra siluetei. Antrenorii de fitness recomandă ca pentru început să se integreze exercițiul aerobic dimineața devreme ( ex. ciclismul, alergarea, mersul pe jos) pentru pierderea în greutate.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies