Persoanele care nu ar trebui să consume sub nicio formă banane. Pentru cine pot fi periculoase aceste fructe 


Bananele sunt fructe foarte nutritive, care fac parte din dieta a milioane de oameni din întreaga lume. Deși sunt considerate un aliment sănătos, nu toată lumea ar trebui să le mănânce, deoarece pot reprezenta un risc pentru sănătate în anumite cazuri. 


Specialistul în nutriție Aliona Stepanova explică de ce unele persoane ar trebui să se abțină de la consumul de banane.

"Bananele coapte au un indice glicemic destul de ridicat, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge crește rapid după consumarea acestui aliment", explică ea.

Din acest motiv, specialiştii recomandă ca persoanele cu rezistență la insulină sau diabet să excludă acest fruct din dieta lor.

În plus, persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil sau de diaree ar trebui, de asemenea, să reducă la minimum consumul de banane. Acest lucru se datorează prezenței zaharidelor în aceste fructe.

Stepanova a subliniat, totuși, că pentru cei care nu au contraindicațiile menționate, bananele sunt alimente foarte recomandate.

"Bananele sunt o sursă de triptofan, un precursor al serotoninei (hormonul fericirii). În plus, bananele conțin inulină, un tip de fibră solubilă, care are un efect benefic asupra golirii intestinului", a spus specialistul în nutriţie. 

Foto: freepik.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Ecografia de sân, investigația esențială pentru femei. Când este necesar să...
Mâncatul rapid duce la haos digestiv. Explicațiile medicilor privind obiceiurile...
Suplimentele cu colagen sunt complet inutile, explică renumiți academicieni și...
Soluția Mihaelei Bilic pentru a slăbi fără cură: „Iată o sugestie care poate...
Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum să ne facem planuri realiste pentru Anul Nou și...
Dr. Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să mâncăm după sărbători ca să scăpăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies