Specialistul în nutriție Aliona Stepanova explică de ce unele persoane ar trebui să se abțină de la consumul de banane.
"Bananele coapte au un indice glicemic destul de ridicat, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge crește rapid după consumarea acestui aliment", explică ea.
Din acest motiv, specialiştii recomandă ca persoanele cu rezistență la insulină sau diabet să excludă acest fruct din dieta lor.
În plus, persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil sau de diaree ar trebui, de asemenea, să reducă la minimum consumul de banane. Acest lucru se datorează prezenței zaharidelor în aceste fructe.
Stepanova a subliniat, totuși, că pentru cei care nu au contraindicațiile menționate, bananele sunt alimente foarte recomandate.
"Bananele sunt o sursă de triptofan, un precursor al serotoninei (hormonul fericirii). În plus, bananele conțin inulină, un tip de fibră solubilă, care are un efect benefic asupra golirii intestinului", a spus specialistul în nutriţie.