Fructul care are grijă de dispoziția și starea noastră psihică. Nutriționist:Ține psihiatrul departe


Sunt considerate cele mai sănătoase fructe, nu conțin grăsimi și au un nivel de zahăr foarte redus. 


Mihaela Bilic spune că un fruct care crește în special în țările calde, dar se găsește și în magazinele din România, este ideal pentru cei care vor să scape de stres, sunt hipertensivi și au nevoie de fier în organism.

Specialiștii recomandă ca bananele să facă parte din dieta unei zile. 

Banana are efect antistres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic. Banana este un antistres natural, fiind gustarea perfectă pentru copii și sursă de energie pentru sportivi.

Realizatoarea emisiunii ”Doctor de bine” subliniază faptul că banana este un ”antis-stres natural” și ,chiar dacă unii consideră că îngrașă, acest fruct are doar 100 de calorii, adică mai puțin decât o felie de pâine. 

Banana conține un precursor de serotonină cu efect de liniștire, care dă o stare de bine la nivel cerebral.

"O banană pe zi ține psihiatrul departe

Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși. 

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă a sistemului nervos și mușchilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic. Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane- în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus

Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare."

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies