Ce fructe ne ajută să dormim bine? Bananele calmează creierul și ne relaxează


Somnul este vital pentru sănătatea noastră fizică și psihică, deoarece îmbunătățește calitatea vieții. 


Este necesar să înțelegem importanța somnului și cum să facem să contribuim la refacerea și relaxarea sistemului nervos central și a aparatului locomotor. Construirea unei bune rutine de somn și respectarea acesteia va contribui la creșterea pozitivității și la reducerea nivelului de stres.

Ce mâncăm înainte de culcare

Cina influențează enorm modul în care ne odihnim peste noapte și, implicit, felul în care ne trezim. Este important ca masa de dinainte de somn să fie una ușoară. Mâncatul unei mese copioase chiar înainte de culcare poate duce la disconfort și indigestie.

Fructele ne ajută să dormim bine

The Sleep Charity, o organizație caritabilă specializată în sprijinirea somnului, a publicat câteva sfaturi pentru a obține un somn de mai bună calitate, iar consumul de fructe cu puțin timp înainte de culcare este în fruntea listei.

S-a descoperit că fructele încurajează producția de melatonină, un hormon care apare în mod natural în organism și care joacă un rol important în cât de bine dormim.

O banană consumată la cină ne ajută să dormim mai bine și să ne trezim mai odihniți și plini de energie. Bananele, în special, pot ajuta să la un somn mai bun datorită nivelului lor ridicat de magneziu și potasiu, care ajută la relaxarea mușchilor.

Bananele conțin, de asemenea, aminoacidul triptofan, care stimulează producția de hormoni de calmare a creierului. 

Potrivit unui studiu publicat într-un număr special al revistei Antioxidants in Health and Disease, strugurii, cireșele amare și căpșunile sunt cele mai bune surse de melatonină dintre fructe.

Alte alimente care induc somnul sunt: migdalele, peștele, cerealele integrale și prăjiturile de ovăz cu brânză. 

Ce să NU mâncăm înainte de culcare

De cealaltă parte, mâncarea picantă, alimentele alimentele bogate în carbohidrați, ciocolata, ne afectează somnul într-un mod negativ.

Pâinea, pastele și orezul pot stimula producția de acid, în timp ce prea multă ciocolată poate supune corpul la o supraîncărcare cu cofeină, ducând astfel la un somn de proastă calitate.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies