De ce se declanșează cancerul în corp. Medicul Vlad Ciurea, despre principalul factor care duce la apariția acestei boli 



Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat recent în cadrul unui podcast care este principalul factor ce duce la apariția cancerului în corp. Doctorul a dezvăluit că această boală poate fi prezentă în genele fiecărei persoane, în funcție de anumiți factori ereditari, iar principalul declanșator al acestei maladii este stresul, dar și supărarea ori emoțiile negative. 

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea. Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Puterea autovindecării, atitudinea pozitivă 

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit că toți avem puterea autovindecării, iar aceasta vine în primul rând din atitudinea pozitivă. În acest sens, doctorul a dat exemplul unei măicuțe care a fost diagnosticată cu cancer, medicii dându-i doar 6 luni de trăit. 

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie. A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a explicat medicul. 

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...
Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies