Ce vitamine trebuie să iei zilnic ca să ţii departe bolile. Recomandările medicului Virgil Musta 


După doi ani de pandemie, este nevoie să ne menţinem sistemul imunitar puternic cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase. Medicul Virgil Musta a dezvăluit ce vitamine ar trebui să luăm zilnic pentru a ţine departe bolile. 


În primul rând, organismul are nevoie de o hidratare corectă, de un o alimenţie echilibrată, dar şi de odihnă. Medicul Musta spune că vitamina D nu trebuie să ne lipsească, deoarece aceasta reduce posibilele complicaţii ce ar putea apărea pe fondul unor infecţii sau COVID-19. 

Cea mai bună sursă de vitamina D este soarele. De asemenea, zincul este esenţial pentru buna funcţionare a organismului şi a sistemului imunitar. 

Surse de zinc

– Stridii

-Carne

-Ovăz

-Ciupercile shiitake

-Spanac

-Sparanghel

-Caju

„Nu e un tratament miraculos și nu previne boala. Este un tratament care în infecții e recomandat, întrucat creste putin rezistenta organismului.

Dacă am luat vitamica C, înseamna ca suntem mai putin predispusi sa facem o boala mai usoara. Eu, în perioadele cand sunt multe viroze, iau cate o tableta de vitamina C pe zi, pentru a avea mai multa rezistenta.

Dar nici într-un caz ca sa nu fac boala. Daca ai o dereglare de imunitate s-ar putea sa îti faca chiar rau”, explica medicul specialist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies