4 vitamine pe care ar trebui să le iei pentru a-ți întări memoria după 40 de ani


Trecerea timpului și lipsa consumului de alimente esențiale pentru organismul nostru fac ca memoria noastră să se deterioreze treptat.


Acest lucru începe să devină evident atunci când observați că uitați lucrurile cu ușurință și că nu mai rețineți informațiile așa cum o făceați înainte. Din fericire, există mai multe modalități naturale de redobândire a agilității mentale și funcționează și ca metodă de prevenire.

Cel mai bun aliat pentru a combate problemele de memorie sunt vitaminele, deoarece acestea ajută creierul să funcționeze mai bine. Cu toate acestea, nu toate sunt potrivite pentru tratarea acestei afecțiuni. Îți spunem care sunt cele pe care le poți lua pentru a avea o memorie bună după vârsta de 40 de ani.

Vitamina B

Vitamina B ajută la menținerea unei stări mentale și fizice bune, fiind totodată eficientă în îmbunătățirea funcției cerebrale. Puteți merge la un specialist pentru un tratament cu aceste vitamine sau puteți consuma alimente bogate în ele, cum ar fi peștele, produsele lactate și ouăle.

Vitamina C

Vitamina C se găsește în alimente cum ar fi portocalele, căpșunile, kiwi și broccoli. Are proprietăți de stimulare a creierului și ajută la reducerea stresului.

Vitamina D

Vitamina D se găsește în alimente care fac parte din multe planuri nutriționale, cum ar fi tonul, somonul și avocado. Consumul său va ajuta să vă îmbunătățiți memoria și vă întărește, de asemenea, sistemul imunitar. 

Vitamina E

După ce veți citi aceste rânduri, probabil că veți alerga după punga de nuci pe care ați văzut-o în supermarket. Aceste semințe, precum și semințele de floarea-soarelui, broccoli și kiwi sunt bogate în vitamina E, care ajută creierul să funcționeze mai bine și îmbunătățesc memoria.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies