Cafeaua te motivează să faci sport. Câți pași în plus pe zi fac iubitorii de cafea 


Bei cafea, te miști mai mult, dar dormi mai puțin, potrivit unui studiu recent publicat în New England Journal of Medicine.


Consumatorii a cel puțin o ceașcă de cafea pe zi pot avea o activitate fizică mai ridicată, dar pot experimenta și tulburări ale somnului.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume și are numeroase beneficii pentru organism. Atunci când bem cafea suntem mai motivați să facem exerciții fizice sau avem performanțe îmbunătățite odată ce începem să facem mișcare.

Cum a decurs studiul

Pentru a vedea care sunt efectele imediate ale cafelei, cercetătorii au recrutat 100 de voluntari sănătoși cu vârsta medie de 30 de ani din zona San Francisco. I-au echipat cu dispozitive Fitbit pentru a le urmări activitatea fizică, monitorizându-le îndeaproape și nivelul glicemiei și ritmul cardiac. Fiecare participant a fost desemnat aleatoriu să bea oricâtă cafea dorea timp de două zile, apoi să se abțină două zile, repetând acest ciclu într-un interval de două săptămâni.

În zilele în care au băut cafea, participanții au făcut, în medie, cu 1.058 de pași mai mult decât în cele în nu au consumat cafeină. Însă în zilele cu cafea au dormit și mai puțin, în medie cu 36 de minute.

Plimbările săptămânale reduc riscul mortalității cu aproape 15%

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto şi de Universitatea California din Los Angeles  au descoperit recent că mersul pe jos circa 8.000 de paşi, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur.

Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, au avut un risc cu 14,9% mai mic de a muri într-o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins acest nivel.

În cazul celor care făceau aceste plimbări lungi de trei până la şapte ori pe săptămână, riscul de deces a scăzut şi mai mult, cu 16,5%.

Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, păreau să fie şi mai mari pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies