Ce se întâmplă în corpul tău când renunți să mai bei cafea. Schimbările sunt surprinzătoare 


Cafeaua este o băutură populară și foarte sănătoasă, atât timp cât este consumată cu moderație. Aproximativ patru cești pe zi (400 mg de cofeină) nu sunt dăunătoare, dar un consum excesiv poate provoca simptome.


Printre acestea se numără insomnia, anxietatea, greața, bătăile rapide ale inimii, durerile de cap, amețelile și tremurăturile, printre alte afecțiuni enumerate de US Food and Drug Administration (FDA). Beneficiile cafelei pentru sănătate se datorează compoziției sale: cafeină, magneziu, riboflavină și polifenoli.

Aceste componente sunt asociate cu prevenirea diabetului de tip 2, a unor tipuri de cancer, cu reducerea riscului de boli de inimă, de accident vascular cerebral, precum și cu contribuția la sănătatea mintală prin promovarea concentrării, reducerea anxietății și combaterea depresiei.

Ce se întâmplă în corp când renunți la cafea 

Una dintre substanțele stimulente din cafea este cafeina, care dă "dependență psihoactivă", astfel că, atunci când este oprită brusc, poate provoca anumite simptome, relatează 20 Minutos.

Simptomele care pot apărea în corpul tău din cauza sevrajului de cafea sunt:

Oboseală, senzație de slăbiciune, dureri de cap, dificultăți de concentrare, anxietate și nervozitate. Aceste simptome pot fi resimțite până la o săptămână.

Recomandarea este de a reduce consumul de cofeină treptat, nu brusc, deoarece "poate provoca simptome de sevraj", precizează FDA.

"Spre deosebire de sevrajul la opioide și alcool, sevrajul la cofeină nu este considerat periculos, dar poate fi neplăcut", precizează agenția alimentară americană.

Nerecomandarea cofeinei ca stimulent poate contribui la îmbunătățirea calității somnului și la o concentrare mai stabilă.

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies