De ce se apucă adolescenții de fumat – STUDIU


National Health Service (NHS), sistemul de sănătate britanic, a publicat noi date privind fumatul în rândul adolescenților.

Sursă foto: Shutterstock

The Guardian scrie că, potrivit experților, principalul motiv pentru care adolescenții se apucă de fumat este faptul că văd acest obicei la părinții sau tutorii lor. De asemenea, copiii erau mai predispuși să fumeze dacă oricare dintre părinți a fumat în trecut, chiar dacă nu erau fumători actuali, a arătat aceeași cercetare.

Astfel, potrivit celor mai recente date din campania Better Health Smoke Free, 4,9% dintre adolescenții ai căror părinți fumează s-au apucat de fumat, în timp ce doar 1,2% dintre adolescenții ai căror părinți nu fumează s-au apucat de fumat.

Experții în sănătate îi îndeamnă pe părinți să renunțe la fumat pentru a-i ajuta pe copiii lor să nu îmbrățișeze acest viciu. În acest fel, adulții își fac un serviciu și propriilor persoane, având în vedere că fumatul este unul dintre obiceiurile care dăunează grav sănătății.

„Știm că mulți oameni încearcă să renunțe la fumat în ianuarie și, deși există atât de multe motive întemeiate pentru a renunța la fumat, sperăm că noua campanie – prin evidențierea legăturii intergeneraționale cu fumatul cu părinții care își influențează copiii – va fi motivația suplimentară de care mulți au nevoie pentru a renunța definitiv la țigări în acest an”, a explicat Maggie Throup, Ministrul britanic pentru Vaccinuri și Sănătate Publică.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: 

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies