Totuși, nutriționiștii sunt de părere că dacă o persoană respectă anumite trucuri, poate avea o siluetă de invidiat chiar și după 50 de ani.
După această vârstă, o analiză realizată în 2013 de Agency for Healthcare Research and Quality a constatat că media creșterii în greutate este de 1-2 kilograme pe an, scrie Eatthis.com.
Cheia către un corp perfect chiar și după vârsta de 50 de ani este introducerea proteinelor la fiecare masă și gustare.
„Fie că este vorba de o bucată de piept de pui la grătar, un file de pește sau un ou fiert tare - aceste alimente bogate în proteine îți accelerează temporar metabolismul atunci când lucrează pentru a descompune și absorbi proteina. Prin urmare, vă ajută să vă păstrați nu numai masa musculară, masa osoasă, ci și să nu creșteți în greutate - cu cât aveți mai multă masă musculară, cu atât aveți mai puțină masă grasă”, a explicat Roxana Ehsani, dietetician nutriționist american.
Chiar dacă masa musculară și cea osoasă scad treptat, dacă avem grijă să consumăm proteine la fiecare masă, putem să încetinim acest proces și să avem grijă de corpul nostru.
Obiceiuri alimentare pentru a pierde grăsimea abdominală pe măsură ce îmbătrâniți:
- Adaugă proteine în alimentele care nu sunt bogate în proteine
- Prânzul ar trebui să fie bogat în proteine
- Atenție la conținutul gustărilor dintre mese
- Adăugați proteine pe bază de plante în dieta dumneavoastră
Sursă foto: Unsplash