Băutura care reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%


Un studiu publicat în revista Annals of Internal Medicine a scos la iveală beneficiile uneia dintre cele mai iubite băuturi din întreaga lume. 

Sursă foto: Pixabay

Este vorba despre cafea. 

Oamenii care beau cel puțin o ceașcă de cafea pe zi trăiesc mai mult și au o rată mai scăzută a mortalității cauzate de boli de rinichi, cancer, diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Un studiu a constatat că persoanele care au băut cel puțin o ceașcă de cafea pe zi, în comparație cu niciuna, aveau cu 12% mai puține șanse de a muri prematur.

Mai mult, participanții la acest studiu care au consumat două până la trei căni de cafea pe zi au avut cu 18% mai puține șanse de a muri devreme.

„Nu putem spune că consumul de cafea îți va prelungi viața, dar vedem o asociere. Dacă îți place să bei cafea, bea! Dacă nu ești un băutor de cafea, atunci trebuie să te gândești că ar trebui să începi sa consumi și tu”, Dr. Veronica Setiawan, autorul principal al studiului.

Peste 185.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 45 și 75 de ani au fost înrolați în studiu și au fost urmăriți pe o perioadă de 16 ani.

Cafeaua este o sursă bună de compuși fenolici care au activitate antioxidantă și, prin urmare, este importantă în scăderea riscului de cancer.

Acest studiu nu arată ce face cafeaua atât de specială sau ce componente din cafea ar putea fi responsabile pentru efectul acesteia, dar arată clar că consumul de cafea oferă beneficii pentru sănătate și, prin urmare, poate fi folosită împreună cu o dietă sănătoasă.

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies