De ce nu ar trebui să bei niciodată cafea înainte de a merge la cumpărături. Efectul nebănuit 


Obișnuiești să bei cafea înainte de a merge la cumpărăturii. Specialiștii spun că ar trebuie să renunțam imediat la acest obicei, deoarece s-a descoperit că această băutură are un efect surprinzător asupra noastră.


Cercetătorii americani au descoperit că o cafea băută înainte de a merge la cumpărături ne poate determina să cheltuim mai mulți bani. 

Cum deja se știe că nu este indicat să mergi la cumpărături dacă ți-e foame, pentru că vei fi tentat să cumperi produse de care nu ai nevoie sub impulsul acestei stări, așa se întâmplă și în cazul cafelei. Oamenii de știință de la Universitatea din Florida de Sud spun că și cafeaua are același impact. 

Aceștia au făcut trei experimente, care au scos la iveală faptul că participanții care au băut cafea la intrarea în magazine au cheltuit cu 50 la sută mai mult decât cei care au băut doar apă. De asemenea, aceștia au achiziționat cu 30 de procente mai multe produse, ceea ce înseamnă că ne poate influența și asupra tipului de produse pe care le cumpărăm, a mai arătat studiul. 

Oamenii de știință au descoperit că oamenii care beau cafea înainte de a merge la cumpărături cumpără adesea produse de care nu au nevoie iar acest lucru se datorează cafeinei, care eliberează dopamină în creier și ne crește impulsivitatea, scăzând totodată capacitatea de a ne controla. 

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies