Vești bune de la OMS! Suntem aproape de sfârșitul pandemiei Covid 19


Pandemia de coronavirus, care a ucis milioane de oameni de când a apărut, la sfârşitul lui 2019, e aproape de final, apreciază directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus. La aproape 3 ani de la apariția pandemiei se vede sfârșitul.


Virusul, care a apărut în China la sfârșitul anului 2019, a ucis aproape 6,5 milioane de oameni și a infectat 606 milioane, tulburând economia la nivel global și copleșind sistemele de sănătate.

Lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei Covid-19, a transmis OMS. Aceasta este cea mai optimistă declarație venită din partea agenției ONU, de la începutul pandemiei până acum.

OMS a avertizat totuși cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri COVID.

„Ne așteptăm să existe viitoare valuri de infecții, cauzate de diferite subvariante ale Omicron sau chiar de diferite variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare”, a spus epidemiologul principal al OMS, Maria Van Kerkhove.

EMA a autorizat vaccinuurile Pfizer și Moderna împotriva subvariantelor Omicron

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat luni un vaccin produs de Pfizer/BioNTech Covid care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Conform EMA, serul ar trebui să fie mai eficient decât Comirnaty în declanşarea unui răspuns imun împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5, care sunt mai benigne, dar mai uşor transmisibile.Vaccinul, o versiune adaptată a vaccinului Cominarty cu tehnologie de tip ARN mesager împotriva Covid de la Pfizer/BioNTech, este destinat persoanelor cu vârsta de 12 ani şi peste care au primit cel puţin o primă doză de vaccin împotriva Covid-19.

La începutul acestei luni au fost aprobate alte două vaccinuri adaptate de către Pfizer şi rivalul Moderna, care vizează tulpina originală de Covid-19 şi subvarianta anterioară BA.1 a Omicron.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies