Pandemia se apropie de final! Anunțul care a venit din Africa


Matshidiso Moeti, doamna director regional pentru Africa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a făcut recent una dintre cele mai îmbucurătoare declarații.


Potrivit presei din Marea Britanie și din SUA, Matshidiso Moeti a afirmat pe 10 februarie, în timpul unui briefing de presă, că pandemia se apropie de final în Africa și că numărul de cazuri și de decese de pe continent este în contină scădere. Mai mult decât atât, reprezentanta OMS a dezvăluit că totul are legătură directă cu numărul în crește al persoanelor care se vaccinează.

„Pandemia intră într-o etapă diferită. Credem că se îndreptă, mai ales că ne așteptăm ca rata vaccinării să crească, spre o coexistență cu virusul, spre faza endemică”, a spus Matshidiso Moeti.

Reprezentanta OMS a mai afirmat că este posibil ca numărul cazurilor de COVID-19 din Africa să fie de șapte ori mai mare decât datele oficiale. Iar acest lucru se poate să se întâmple și cu numărul morților: „Suntem conștienți de faptul că problemele cu sistemele noastre de supraveghere a răspândirii virusului pe continent – spre exemplu, cu accesul la materiale de testare – au dus la o subestimare a cazurilor”.

Astfel, dacă datele oficiale arătau pe 10 februarie că numărul cazurilor este de 11 milioane, cifra reală pe continetul african ar putea fi de 70 de milioane de persoane infectate cu COVID-19!

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 1 octombrie 2023
Cât de des este recomandat examenul cardiologic. Inclusiv pacienții sănătoși...
Alimentul premium care se vinde la un preț mic în magazine. Este o sursă bună...
„Poate să conțină urme de arahide". Ce înseamnă, de fapt, această expresie...
Crizele epileptice subtile. Ce sunt și cum se manifestă. „Sunt ca un scurtcircuit”
Fumatul afectează sistemul imunitar. La fiecare fum de țigară vasele de sânge...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies