(P) Miopia – o problemă de sănătate publică la nivel mondial


Miopia a crescut în incidență semnificativ în ultimii cincizeci de ani, iar statisticile arată în continuare un trend ascendent. Un defect al vederii comun are potențialul de a afecta până în anul 2050 jumătate din populația globului. Ce este de făcut?


Organizația Mondială a Sănătății avertizează că incidența miopiei în unele țări, precum Marea Britanie s-a dublat în ultimii 50 de ani, iar în ceea ce privește viitorul, estimările ne indică faptul că până în anul 2050, jumătate din populația globului va suferi de această afecțiune.

Considerând statisticile dar și comportamentul societății moderne, care obișnuiește să petreacă din ce în ce mai multe ore pe zi în fața ecranelor, este foarte probabil să ne îndreptăm către o și mai mare creștere a incidenței miopiei. În lipsa unor măsuri luate asupra controlului bolii, vederea copiilor diagnosticați cu miopie poate suferi complicații cu repercusiuni grave asupra calității vieții lor.

Care sunt semnele miopiei?

Miopia ridică primele semne de întrebare atunci când copilul apropie obiectele pe care le privește sau când în mod vizibil face un efort pentru a vedea la distanță. În majoritatea cazurilor, responsabilă pentru aceste simptome este miopia. Însă pentru a stabili diagnosticul corect precum și gradul de afectare, este importantă evaluarea medicului oftalmolog.

Ce facem în cazul diagnosticului de miopie? Primul pas este să înțelegem mecanismul bolii, informându-ne corect pentru a face alegerea bună cu privire la conduita terapeutică a copilului nostru.

Așadar, ce este miopia și ce anume determină vederea încețoșată la distanță?

La nivel fiziologic, anomalia care cauzează defectul de vedere în cazul miopiei este alungirea globului ocular, care în consecință va determina focalizarea imaginii înaintea retinei și nu la nivelul ei. Acesta este motivul pentru care focalizarea obiectelor aflate la distanță devine greoaie sau imposibilă, copiii fiind tentați să se apropie mai mult de caiet atunci când scriu sau să apropie obiectele pe care le privesc.

Netratată, miopia progresează, dând naștere mai departe la complicații oculare precum: cataractă, glaucom, dezlipire de retină, atrofie maculară și orbire.

Tehnologia Miyosmart în tratamentul miopiei la copii

Miyosmart este o tehnologie revoluționară de lentile marca HOYA, inovație premiată și validată la nivel internațional. Fiind special create pentru managementul miopiei la copii, Miyosmart are la bază o tehnologie unică – numită D.I.M.S. (defocus incorporated multiple segments) ce urmărește încetinirea alungirii globului ocular și astfel a progresiei bolii, evitând efectele distructive asupra vederii odată cu dezvoltarea copilului.

Ce beneficii aduc lentilele Miyosmart?

Prin purtarea lentilelor Miyosmart, copilul beneficiază atât de corecția totală a vederii cât și de încetinirea progresiei bolii. Inovația lentilelor Miyosmart reprezintă simultan o metodă de tratament dar și o cale de a îmbunătăți atât vederea cât și calitatea vieții.

De asemenea, lentilele Miyosmart reprezintă o soluție ușor de asimilat, fiind perfect adaptate stilului de viață activ al oricărui copil. În plus, lentilele sunt concepute pentru a rezista la impact, și a le proteja vederea de razele UV. 

Miyosmart, de 1 an în România

Lentilele Miyosmart pot fi achiziționate din magazinele de optică partenere din întreaga țară, în septembrie anul acesta împlinind un an de la intrarea pe piața românească. Prezența în magazine cât și accesibilitatea lentilelor Miyosmart au adus un beneficiu major în îmbunătățirea vederii copiilor diagnosticați cu miopie, care au beneficiat de tehnologia inovatoare marca HOYA, menită să țină boala sub control.

HOYA Lens România a desfășurat un întreg demers de conștientizare în jurul acestei afecțiuni, cu scopul de a determina cât mai mulți părinți să acționeze corect pentru a menține sănătatea vederii copiilor lor la un nivel controlabil, într-un moment în care miopia a crescut îngrijorător în incidență. Educația în gestionarea acestei boli este primul și cel mai important pas în prevenția complicațiilor și a efectelor negative ale miopiei pe termen lung.

Despre HOYA Vision Care

Cu o prezență pe piață de peste 60 de ani, HOYA Vision Care este lider mondial în inovarea lentilelor de ochelari, oferind cele mai bune soluții de îngrijire a vederii și contribuind prin inovație și cercetare științifică la progresul tehnologiilor în optometrie. 

Echipa HOYA Lens România deține o vastă experiență oferind consultanță de specialitate partenerilor săi, specialiștii în îngrijirea ochilor, și se completează excelent pentru a oferi servicii etalon pe piața din România.

HOYA Lens România                                          

E-mail:  marketing@hoyalens.ro               

Website:  https://www.hoyavision.com/ro/

Facebook: https://www.facebook.com/HoyaLensRomania/

Instagram: https://www.instagram.com/hoyalensromania/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC-ujDTEjssqlCtIkLYFx94w

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hoya-vision-care

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies