De ce milionarii reușesc în afaceri, dar eșuează în dragoste, potrivit psihologiei


A avea bani poate genera în orice persoană un sentiment de siguranță și stabilitate, având o modalitate de a rezolva orice situație și chiar de a-ți oferi unele luxuri fără ca acest lucru să fie o problemă. Dar ce se întâmplă atunci când ai această resursă în favoarea ta și ești în căutarea unei relații sentimentale?


Un studiu realizat de Social Indicators Research și publicat de Forbes susține că statutul financiar reprezintă 10% din variația în ceea ce privește satisfacția indivizilor cu privire la perspectiva lor de viață, o cifră semnificativă.

Deși s-ar putea crede contrariul, aceste informații se extind dincolo de simplul venit, deoarece o viziune holistică a poziției economice a unei persoane devine relevantă.

Deși banii sporesc sentimentul de siguranță și permit satisfacerea unor nevoi psihologice, nu garantează că persoana care îi are va obține o conexiune emoțională sau o compatibilitate romantică. Pentru unii dintre ei, găsirea iubirii și a companiei este o luptă dificilă.

Într-un interviu acordat Fox News, popularul actor din Friends, Matthew Perry, a declarat că își permite să se întâlnească doar cu alte persoane bogate, deoarece în trecut nu s-a descurcat bine cu femei care, potrivit lui, urmăreau doar banii lui. Psihologia spune că, în ciuda tendinței generale de a avea întâlniri deschise, bogăția reprezintă un filtru în alegerea partenerului.

Psihologia oferă o serie de recomandări celor care trec printr-o situație similară:

Investiția în relațiile sociale: ca și în domeniul financiar, diversificarea investițiilor reduce riscul. Implicarea cu o varietate de oameni oferă o perspectivă mai bună asupra vieții.

Dincolo de câștig: În loc să căutați "câștigul", puteți căuta relații cu persoane cu care puteți avea o legătură semnificativă și care aduc o valoare profundă vieții dumneavoastră.

Cercetarea pieței: Ca și în afaceri, în relații trebuie să evaluați care sunt riscurile potențiale, ținând cont de propriile vulnerabilități, precum și de cele ale celeilalte persoane.

sursa foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies