STUDIU: Consumul redus de sare poate favoriza apariția infecțiilor


Un consum mult prea redus de sare ar putea să ne facă rău, spun specialiștii.

Sursă foto: Shutterstock

Chiar dacă ni se recomandă constant să reducem consumul de sare, un studiu recent al medicilor de la Royal Free Hospital din Londra, publicat în revista Nature Communications, arată că un aport insuficient de sare în organism conduce la slăbirea sistemului imunitar și favorizează apariția infecțiilor.

Cantitatea insuficientă de sare din organism oprește producția unui tip de celule albe din sânge, interleukina 17, responsabilă cu identificare și eliminarea infecțiilor.

Medicii au observat riscul ridicat de apariție a infecțiilor fungice și urinare în cazul pacienților care suferă de sintrol Gitelman și sindrom Bartter, afecțiuni care provoacă pierderea excesivă de sare prin rinichi.

Orgaizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 5 grame de sare pe zi pentru o viață sănătoasă.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Secretul creșterii armonioase a copilului stă în primul rând în Omega 3. Principalele...
Amigdalele prea mari au nevoie de tratament corect în copilărie. Netratarea recidivează...
Ce este afazia și cum trebuie să ne comportăm cu persoanele care au această afecțiune
Cum putem rezolva un traumatism apărut la nivelul dinților frontali care afectează...
Alimente crude sau gătite. Medicul Mihaela Bilic demontează cele mai răspândite...
De ce contează cel mai mult vârsta femeii pentru obținerea unei sarcini. ”Să...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies