STUDIU: Consumul redus de sare poate favoriza apariția infecțiilor


Un consum mult prea redus de sare ar putea să ne facă rău, spun specialiștii.

Sursă foto: Shutterstock

Chiar dacă ni se recomandă constant să reducem consumul de sare, un studiu recent al medicilor de la Royal Free Hospital din Londra, publicat în revista Nature Communications, arată că un aport insuficient de sare în organism conduce la slăbirea sistemului imunitar și favorizează apariția infecțiilor.

Cantitatea insuficientă de sare din organism oprește producția unui tip de celule albe din sânge, interleukina 17, responsabilă cu identificare și eliminarea infecțiilor.

Medicii au observat riscul ridicat de apariție a infecțiilor fungice și urinare în cazul pacienților care suferă de sintrol Gitelman și sindrom Bartter, afecțiuni care provoacă pierderea excesivă de sare prin rinichi.

Orgaizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 5 grame de sare pe zi pentru o viață sănătoasă.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Vitamina D esențială pentru refacerea oaselor. Importanța suplimentelor înainte...
Ecografia de sân, investigația esențială pentru femei. Când este necesar să...
Mâncatul rapid duce la haos digestiv. Explicațiile medicilor privind obiceiurile...
Suplimentele cu colagen sunt complet inutile, explică renumiți academicieni și...
Soluția Mihaelei Bilic pentru a slăbi fără cură: „Iată o sugestie care poate...
Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum să ne facem planuri realiste pentru Anul Nou și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies