Sete extremă și nevoia de a urina frecvent? Tipul de diabet care provoacă aceste simptome 


Cu toții am auzit de diabet, dar există simptome ale acestei afecțiuni pe care multe persoane le ignoră, deși ar trebui să fie semnale de alarmă. 


Cele mai frecvente tipuri de diabet zaharat sunt diabetul zaharat de tip 1 și de tip 2. De la dureri de cap până la infecții vaginale pot fi simptome ale diabetului în unele dintre formele sale. Pierderea în greutate fără motiv aparent, ulcerele care nu se vindecă și oboseala sunt, de asemenea, unele dintre manifestările sale.

Tipul de diabet care produce sete și nevoia de urinare 

Ceva banal precum faptul că îți este foarte sete ar putea fi legat de o formă foarte specială de diabet: diabetul insipid. Nivelurile de zahăr din sânge sunt prea ridicate, iar rinichii lucrează din greu pentru a absorbi excesul de glucoză; în cele din urmă, aceștia nu mai pot ține pasul, iar urinarea și deshidratarea cresc.

Slăbiciunea, vărsăturile și greața apar, de asemenea, deoarece există un dezechilibru de minerale în sânge.

Dar diabetul insipid poate lovi și pe cei foarte tineri și cu simptome severe. Bebelușii pot prezenta iritabilitate, constipație, febră și probleme de creștere. Nu există un tratament curativ, dar un tratament precoce poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacientului. În cele două forme ale sale, centrală și nefrogenă, puteți învăța să trăiți cu această afecțiune prin terapie hormonală, o dietă cu conținut scăzut de sodiu și un aport crescut de lichide.

vezi emisiunile doctor de bine

”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024
Cât de importantă este activitatea fizică pentru organismul nostru. Toate celulele...
În cazul accidentărilor, ligamentele din genunchi se rup frecvent. Cum le putem...
„Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când ajung kilogramele în plus...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies