Medicul Monica Pop, despre COVID-19: "Este singurul virus care poate face asta"


Medicul Monica Pop atrage din nou atenția asupra complicațiilor pe care le poate provoca infecția cu COVID-19. Doctorul spune că acest virus este foarte periculos și este singurul care are capacitatea de a afecta toate sistemele corpului. 


”Ca medic, pot să vă spun un singur lucru: și anume că este singurul virus pe care îl știu eu și care dă complicații în toate sistemele corpului: și nervos, și sanguin, și digestiv. Unii au avut numai mialgii, cum am avut eu, de exemplu, alții amețeală, alții febră (...)

Se poate foarte greu lupta împotriva lui. De ce spun unii că nu s-a izolat, că s-a izolat?”, a spus prof. univ. dr. Monica Pop, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Monica Pop a fost infectată cu coronavirus

În luna martie, medicul Monica Pop a fost testată pozitiv cu coronavirus și s-a luptat cu o forma gravă a bolii. Din păcate, ea nu s-a putut vaccina din cauza unei afecțiuni severe. 

„Eu nu am putut fi vaccinată pentru că am o boală mai severă, era contraindicat să fac vaccin, nu am făcut. Am luat toate măsurile şi nu s-a întâmplat nimic, până când acum două seri când mi-a fost foarte frig, aşa am început. A doua zi dimineaţă am fost imediat şi am făcut test, la amândoi era pozitiv.

Au început nişte simptome, nu am crezut că boala asta poate fi atât de severă, dar nu la oricine, spre exemplu, soţul meu care a avut comorbidităţi severe nu a simţit nimic. A trecut peste COVID fără să aibă absolut nimic.

Eu am avut dureri musculare foarte severe, ameţeală şi nu am mâncat nimic. Şi apa mă deranja. Mi-am revenit greu. Nu s-a pus problema să beau ceva, m-am reabilitat digestiv cu nişte compot de cireşe. Nu puteam să cobor nici măcar o scară", mărturisea Monica Pop la acea vreme. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies