Medicația obișnuită poate prelungi durerile de spate. STUDIU


Specialiștii americani au descoperit noi lucruri despre durerea de spate, pe care ei o cataloghează drept fiind cel mai frecvent tip de durere.

Sursă foto: Unsplash

Potrivit informațiilor publicate de The New York Times, medicamentele pe care majoritatea persoanelor le administrează în mod obișnuit pentru a combate astfel de dureri nu fac altceva decât să preungească perioadele cu dureri de spate.

Astfel, seroizii sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, pot duce o banală durere de spate la statutul de afecțiune cronică, arată studiul.

Studiul a fost unul observațional, bazat pe datele culese de medici de la pacienții cu dureri de spate, dar a inclus și un studiu pe animale, cât și analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienți.

Specialiștii avertizează că, deși este nevoie de cercetări suplimentare, această descoperire ar putea revoluționa modul în care tratăm durerile de orice tip.

Studiul arată că cei care luau antiinflamatoare nesteroidiene prezentau un risc aproape dublu de a dezvolta dureri cronice de spate, comparativ cu cei care luau alte medicamente sau nu luau niciun medicament.

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai utilizate medicamente pentru combaterea durerii.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies