Există trei tipuri de Long COVID cu simptome diferite. Cum se manifestă?


Efectele pe termen lung generate de pandemia de coronavirus sunt analizate de specialiști. O echipă de oameni de știință de la King's College din Londra a ajuns la concluzia că există trei ”tipuri” de COVID-19 lung. Fiecare dintre acestea are propriul set de simptome.


Oamenii de ştiinţă britanici anunţă că există trei tipuri de COVID-19 lung

Cercetătorii au analizat nu mai puțin de 1.459 de pacienți care trăiesc cu COVID-19 lung. Persoanele au prezentat simptome timp de cel puțin 84 de zile după infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Sindromul post-COVID-19 nu este o simplă afecţiune, ci are mai multe subtipuri. Potrivit studiului persoanele cu long COVID-19 ar fi împărţite în trei grupuri principale. 

Oboseală și dureri de cap

Primul îi include pe indivizii cu simptome neurologice, inclusiv oboseală, gândire înceţoşată şi dureri de cap - întâlnite cel mai frecvent în rândul celor care s-au infectat la momentul la care tulpinile dominante erau alfa şi delta.

Dificultăți de respirație

Al doilea grup include pacienţi cu simptome respiratorii, inclusiv durere în piept şi dificultăţi de respiraţie. Aceste simptome au fost mai frecvente în rândul celor infectaţi în timpul primului val de coronavirus.

Palpitații cardiace

Pacienţii din ultimul grup se confruntă cu o gamă variată de simptome, inclusiv palpitaţii cardiace, dureri musculare şi schimbări la nivelul pielii şi părului.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies