Este posibil să vorbești în somn într-o altă limbă? Ce au descoperit experții de la Harvard 


Somnul nu este doar o formă de odihnă, ci mulți cercetători au abordat acest fenomen ca pe ceva indispensabil pentru ființele umane, care poate avea implicații aproape sociale. Din acest motiv, este esențial să cunoaștem cât mai multe despre vise, deoarece, în ciuda faptului că fac parte din ființa umană, ele rămân un mister în multe privințe.


Într-un articol publicat de The Harvard Gazzette, o publicație independentă a Universității Harvard, sunt explicate noile descoperiri despre vise. Printre acestea se numără și fațeta multilingvă pe care unii oameni o au în repaus.

Cercetătoarea Deirdre Leigh Barrett, profesor de psihologie la Harvard Medical School și autoare a cărții The Sleep Committee, a analizat posibilitatea ca oamenii să poată visa în alte limbi. 

Un studiu de la Harvard arată că este posibil să visezi în alte limbi

În publicația The Harvard Gazzete, cercetătorii vorbesc despre mici studii pe care le-au efectuat pe persoane care vorbesc alte limbi. Nu este necesar ca aceștia să vorbească perfect limba respectivă, așa cum nu este necesar să o vorbească în visele lor.  Deirdre Leigh Barrett a arătat că nu este necesar să trăiești într-un mediu specific pentru a visa într-o altă limbă.

De exemplu, dacă o persoană locuiește în Marea Britanie, dar provine din Franța, ea poate visa  familia sa și poate vorbi cu ea în franceză în visele sale, indiferent dacă limba sa curentă de zi cu zi este engleza. Potrivit studiului de la Harvard, acest "fenomen" se va produce indiferent de limba dominantă curentă a persoanei.

Barrett susține că acest lucru s-ar întâmpla chiar dacă visezi o altă perioadă din viața ta în care vorbeai o anumită limbă, iar visul tău ar fi reluat în acea limbă. Acest lucru se datorează faptului că creierul nostru asociază anumite situații sau contexte pentru a modela expresia visului.

Pe de altă parte, cercetătorul afirmă că, de multe ori, oamenii nu sunt conștienți de propria lor limbă în vise. Acest lucru se întâmplă atunci când persoanele care nu stăpânesc fluent o limbă visează că o exersează.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies