Vrei să trăiești mai mult? Atunci trebuie să dormi mai mult, spun experții 


 
Noile cercetări prezentate la Sesiunea științifică anuală a Colegiului American de Cardiologie împreună cu Congresul Mondial de Cardiologie indică faptul că un somn suficient și de înaltă calitate poate avea un impact pozitiv asupra sănătății inimii, bunăstării generale și longevității.


Studiul relevă faptul că tinerii cu obiceiuri de somn mai bune au o probabilitate redusă de deces prematur, modelele de somn deficitare fiind responsabile pentru aproximativ 8% din mortalitatea din toate cauzele.

Un somn bun poate juca un rol în susținerea sănătății inimii și a sănătății generale - și poate chiar a duratei de viață - conform unor noi cercetări. Studiul a constatat că tinerii care au obiceiuri de somn mai benefice au un risc crescător mai mic de a muri prematur. Mai mult, datele sugerează că aproximativ 8% din decesele din orice cauză ar fi atribuite unor obiceiuri de somn deficitare.

"Am observat o relație clară de tip doză-răspuns, astfel încât, cu cât mai mulți factori benefici pe care îi are cineva în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, cu atât are și o scădere treptată a mortalității din toate cauzele și a mortalității cardiovasculare", a declarat Frank Qian, MD, medic rezident de medicină internă la Beth Israel Deaconess

Medical Center, cercetător clinic în medicină la Harvard Medical School și coautor al studiului. "Cred că aceste constatări subliniază faptul că nu este suficient să dormi suficiente ore de somn. Trebuie într-adevăr să aveți un somn odihnitor și să nu aveți prea multe probleme în a adormi și a rămâne adormit."

"Dacă oamenii au toate aceste comportamente ideale de somn, au mai multe șanse să trăiască mai mult", a spus Qian. "Deci, dacă putem îmbunătăți somnul în general, iar identificarea tulburărilor de somn este deosebit de importantă, am putea fi capabili să prevenim o parte din această mortalitate prematură".

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies