Ce este bine să bei înainte de vaccinarea împotriva Covid-1. Sfatul specialiştilor 


Vaccinul împotriva COVID-19 - în ciuda faptului că este o injecție care salvează vieți - vine, de obicei, cu cel puțin câteva efecte secundare mai puțin plăcute. Acestea sunt minore, desigur: durere la locul injectării, febră sau oboseală.


Pentru a ameliora efectele vaccinului, mulţi specialişti recomandă oamenilor "să mănânce o masă nutritivă și să se hidrateze" înainte de programarea pentru vaccin pentru "a diminua  orice efecte secundare". De asemenea, este recomandat ca oamenii să bea cel puţin 500 ml de apa cu o oră înainte de programare pentru a ajuta la prevenirea efectelor secundare", se arată pe pagina informativă a Walgreens, citată de health.com. 

Deci, ce se întâmplă mai exact aici? Este hidratarea - fie înainte sau după injecție - cu adevărat esențială pentru a ajuta la diminuarea oricărui posibil disconfort în urma unui vaccin COVID-19?

Ce previne, de fapt, hidratarea înainte de vaccinare

Adevărul: Nu știm cu siguranță - dar hidratarea nu este de obicei un lucru rău în orice situație. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă ca persoanele care primesc vaccinul să rămână bine hidratate după vaccin, dacă ajung să dezvolte febră ca efect secundar. Dar ei nu recomandă în mod specific oamenilor să bea o anumită cantitate de apă înainte sau după vaccin pentru a ajuta la prevenirea efectelor secundare.

Cu toate acestea, CVS sugerează să bei apă înainte de vaccin dintr-un motiv anume: pentru a reduce șansele ca o persoană să leșine în timpul vaccinării.

"Am adăugat recomandarea de a bea apă la e-mailurile noastre de reamintire a programării pentru vaccinare în aprilie, din cauza unor cazuri de leșin pe care le-am observat în timpul administrării unui vaccin COVID-19", spune purtătorul de cuvânt al CVS, Matt Blanchette, pentru Health. 

"Creșterea volumului intravascular prin hidratare poate ajuta la prevenirea unui eveniment de sincopă vasovagală care poate duce la leșin. CDC a identificat, de asemenea, leșinul după o imunizare ca fiind un motiv de îngrijorare." 

"Oamenii sunt mai predispuși să leșine atunci când sunt deshidratați, spune pentru Health expertul în boli infecțioase Amesh A. Adalja, MD, cercetător senior la Centrul Johns Hopkins pentru Securitate Sanitară. Și, deși insistă că este o pură speculație din partea sa, William Schaffner, MD, specialist în boli infecțioase și profesor la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, este de acord: "Este posibil ca, dacă ai fi mai bine hidratat, să ai mai puține șanse să te simți amețit."

Sursa foto: shutterstock.com 

 

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies