Cafeaua cu lapte dublează capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva inflamaţiilor. Ce se întâmplă când o bei?


Ce se întâmplă în corp atunci când bei o singură ceașcă de cafea cu lapte?


Mulți dintre noi avem obiceiul de a începe dimineața cu o cafea. Unii o preferă simplă, alții cu zahăr, frișcă sau cu lapte.

Cei care beau cafeaua cu lapte au anumite avantaje. Specialiștii au explicat ce se întâmplă mai exact în corpurile noastre atunci când bem o cafea cu lapte, de fapt.

O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta împotriva inflamaţiilor. Cafeaua conţine polifenoli, iar laptele este bogat în proteine.

Antioxidanţii sau polifenolii, prezenţi în corpul uman, în plante, fructe şi legume, sunt utilizaţi în industria alimentară pentru încetinirea procesului de oxidare şi prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, însă ei sunt, de asemenea, sănătoşi pentru consum deoarece contribuie la reducerea stresului oxidativ din organism, care provoacă inflamaţii.

Câteva dintre beneficiile consumului de cafea:

  • Cafeaua este sursă de antioxidanți
  • Scade riscul de boli cronice
  • Îmbunătățește memoria
  • Ajută ficatul
  • Scade riscul de diabet zaharat
  • Ajută la arderea grăsimilor

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de sănătoase sunt gustările între mese. Medic Mihaela Bilic: „Suntem programați...
Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Modul de preparare face diferența...
Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies