Mulți dintre noi avem obiceiul de a începe dimineața cu o cafea. Unii o preferă simplă, alții cu zahăr, frișcă sau cu lapte.
Cei care beau cafeaua cu lapte au anumite avantaje. Specialiștii au explicat ce se întâmplă mai exact în corpurile noastre atunci când bem o cafea cu lapte, de fapt.
O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta împotriva inflamaţiilor. Cafeaua conţine polifenoli, iar laptele este bogat în proteine.
Antioxidanţii sau polifenolii, prezenţi în corpul uman, în plante, fructe şi legume, sunt utilizaţi în industria alimentară pentru încetinirea procesului de oxidare şi prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, însă ei sunt, de asemenea, sănătoşi pentru consum deoarece contribuie la reducerea stresului oxidativ din organism, care provoacă inflamaţii.
Câteva dintre beneficiile consumului de cafea:
- Cafeaua este sursă de antioxidanți
- Scade riscul de boli cronice
- Îmbunătățește memoria
- Ajută ficatul
- Scade riscul de diabet zaharat
- Ajută la arderea grăsimilor
Foto Imago