În primul rând, cât de mult somn este recomandat, conform dovezilor științifice? Cercetările arată că majoritatea adulților au nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe o perioadă de 24 de ore, deși cerințele exacte variază de la o persoană la alta. Între 7 și 9 ore este consensul.
Probleme cardiovasculare
Lipsa somnului poate afecta inima, provocând astfel probleme cardiovasculare, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii, hipertensiunea arterială, infarctul și insuficiența cardiacă.
Depresie
Cei care nu reușesc să aibă un somn bun pot deveni anxioși și deprimați.
3. Slăbirea sănătății cognitive
Este posibil să devii și uituc, deoarece capacitatea ta de atenție se poate reduce. De asemenea, s-ar putea întâmpla să nu mai poți rezolva problemele în mod eficient. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți dintre noi se simt obosiți.
4. Probleme ale pielii
Starea de sănătate a pielii dumneavoastră se înrăutățește pe zi ce trece? Încercați să vă revizuiți modelul de somn. Faptul că nu dormi suficient îți poate da cearcăne, linii fine și piele ternă.
5. Creșterea în greutate
Dacă dormi regulat timp de opt ore, corpul tău poate menține fără probleme un program regulat al apetitului și al foamei. Dacă nu dormiți cum trebuie, vă va crește producția hormonului grelină, care este cunoscut pentru că stimulează foamea. În plus, îți scade și producția de leptină, care, la rândul său, suprimă pofta de mâncare.
sursa foto: shutterstock.com