Modificările care au loc în corpul tău dacă dormi doar 6 ore pe noapte. Schimbările sunt surprinzătoare 


Un somn prea puțin nu vă va aduce nicio bucurie, cu atât mai puțin o creștere a productivității. Mai ales după vârsta de 50 de ani, lipsa de somn este legată de o creștere semnificativă a riscului de diabet, probleme cardiace sau cancer. Și nu numai atât: bunăstarea, concentrarea și dispoziția dumneavoastră au de suferit pe termen scurt.


În primul rând, cât de mult somn este recomandat, conform dovezilor științifice? Cercetările arată că majoritatea adulților au nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe o perioadă de 24 de ore, deși cerințele exacte variază de la o persoană la alta. Între 7 și 9 ore este consensul.

Probleme cardiovasculare 

Lipsa somnului poate afecta inima, provocând astfel probleme cardiovasculare, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii, hipertensiunea arterială, infarctul și insuficiența cardiacă.

Depresie 

Cei care nu reușesc să aibă un somn bun pot deveni anxioși și deprimați.

3. Slăbirea sănătății cognitive

Este posibil să devii și uituc, deoarece capacitatea ta de atenție se poate reduce. De asemenea, s-ar putea întâmpla să nu mai poți rezolva problemele în mod eficient. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți dintre noi se simt obosiți.

4. Probleme ale pielii

Starea de sănătate a pielii dumneavoastră se înrăutățește pe zi ce trece? Încercați să vă revizuiți modelul de somn. Faptul că nu dormi suficient îți poate da cearcăne, linii fine și piele ternă.

5. Creșterea în greutate

Dacă dormi regulat timp de opt ore, corpul tău poate menține fără probleme un program regulat al apetitului și al foamei. Dacă nu dormiți cum trebuie, vă va crește producția hormonului grelină, care este cunoscut pentru că stimulează foamea. În plus, îți scade și producția de leptină, care, la rândul său, suprimă pofta de mâncare.

sursa foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies