Povestea bizară a femeii care face cumpărături în timpul somnului: a cumpărat chiar un întreg teren de baschet 


O mamă a trei copii care suferă de o tulburare rară de somn a cheltuit 3.000 de lire sterline la cumpărături pe internet în timp ce dormea.


Kelly Knipes, în vârstă de 37 de ani, a povestit că se trezea dimineața și găsea pe e-mail numeroase chitanțe pentru produse pe care le achiziționa online, în mod inconștient, în timpul somnului. 

Într-o zi s-a trezit în fața casei cu un camion cu un întreg teren de baschet. De asemenea, de-a lungul timpului a mai cumpărat cutii de vopsea, frigidere, dulciuri, prăjituri și multe alte produse, în valoare totală de 3000 de lire sterline. 

„Am cumpărat un teren de baschet de pe Ebay, iar când comanda a sosit a doua zi, pur și simplu am refuzat-o. Nu dădeam detalii despre cardul meu când făceam cumpărături online întrucât toate informațiile erau salvate pe telefon, pe care era suficient să-l ating.”

Când a început Kelly să aibă tulburări de somn 

Kelly a povestit că încă din copilărie a avut probleme cu somnul. După nașterea primului copil, aceste tulburări s-au agravat și a aflat că suferă de apnee în somn, afecțiune care se manifestp prin oprirea fluxului de respirație aproximativ 10 secunde, de 5 ori pe oră. 

Treptat, problemele de somn au devenit și mai ciudate, astfel că ea a început să aibă obiceiul bizar de a face cumpărături online în timp ce dormea. A ajuns chiar să aibă o datorie de 3000 de lire sterline din cauza cumpărăturilor pe care le făcea inconștient. 

De asemenea, Kelly a povestit că a făcut lucruri și mai grave în timpului somnului. În perioada în care era însărcinată a luat o supradoză de medicamente de diabet după ce a visat că vorbise cu medicii și refuza să continue tratamentul. Așa a ajuns în somn să ia mai multe pastile decât ar fi trebuit. 

„Eram foarte supărată pe mine însămi, mai ales pentru că renunțasem la serviciu ca să mă ocup de copii și nu aveam prea mulți bani. Aveam nevoie să le asigur hrana copiilor mei și ajunsesem să cheltuim bani pe care nu îi aveam. Începusem să mă împrumut”. 

Kelly ajunsese ca uneori să plece și noaptea din casă. A doua zi găsea ușa și ferestrele deschise. Pentru a evita astfel de probleme, a blocat tot, chiar și sertarele cu medicamente. De asemenea, telefonul nu l-a mai ținut în dormitor, pentru a evita cheltuielile. 

„Nu mai aveam acces la telefon, iar sertarul cu medicamente a fost închis cu lacătul. Blocam ușa din față și uneori așezam și un scaun în fața ei ca să fim siguri că nu ieșeam afară din casă. Soțul meu îmi lua de fiecare dată telefonul din dormitor. Cu toate acestea, tot îmi găseam telefonul și ajungeam la ușa din spate.”

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies