Mihaela Bilic: Unele calorii îngrașă mai tare! Explicațiile nutriționistului și lista cu alimentele periculoase


Mihaela Bilic dezvăluie care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult.


Într-o postare pe rețelele de socializare, celebrul nutriționist ne arată care sunt alimentele cu efect anti-îngrășare. De exemplu, grăsimea vegetală îngrașă mai mult decât cea animală.

Potrivit Mihaelei Bilic, alimente precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline îngraşă mai mult decât untul, untura sau grăsimea din peşte.

"Bine de știut: grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală

Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați. 

Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă. 

- ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezentă în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenică decât grăsimile din seria Omega 3 (din uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline)

- La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și în peștele gras, are efect anti-adipogenic (anti-îngrășare).

Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum o să știți ca unele calorii îngrașă mai tare. 

“Nicio masă fără pește!”...în cazul în care sunteți în vacanță la mare!, spune Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Cele mai bogate aliemnte în Omega-3 sunt tonul, somonul, heringul şi macroul, alături de nuci, semințe in și chia, spanac.

Beneficiile omega-3 sunt neprețuite, ele îmbunătățesc circulația sângelui, cresc performanța mentală, concentrarea, memoria, sunt folosite pentru a preveni osteoporoza, bolile cardiace și vasculare. Administrarea de Omega – 3 în timpul sarcinii reduce riscul de naștere prematură, asigură dezvoltarea completă a sistemului nervos al fătului.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...
Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies