Mihaela Bilic: Unele calorii îngrașă mai tare! Explicațiile nutriționistului și lista cu alimentele periculoase


Mihaela Bilic dezvăluie care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult.


Într-o postare pe rețelele de socializare, celebrul nutriționist ne arată care sunt alimentele cu efect anti-îngrășare. De exemplu, grăsimea vegetală îngrașă mai mult decât cea animală.

Potrivit Mihaelei Bilic, alimente precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline îngraşă mai mult decât untul, untura sau grăsimea din peşte.

"Bine de știut: grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală

Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați. 

Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă. 

- ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezentă în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenică decât grăsimile din seria Omega 3 (din uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline)

- La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și în peștele gras, are efect anti-adipogenic (anti-îngrășare).

Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum o să știți ca unele calorii îngrașă mai tare. 

“Nicio masă fără pește!”...în cazul în care sunteți în vacanță la mare!, spune Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Cele mai bogate aliemnte în Omega-3 sunt tonul, somonul, heringul şi macroul, alături de nuci, semințe in și chia, spanac.

Beneficiile omega-3 sunt neprețuite, ele îmbunătățesc circulația sângelui, cresc performanța mentală, concentrarea, memoria, sunt folosite pentru a preveni osteoporoza, bolile cardiace și vasculare. Administrarea de Omega – 3 în timpul sarcinii reduce riscul de naștere prematură, asigură dezvoltarea completă a sistemului nervos al fătului.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies