Cele mai puternice 5 alimente omega-3 pentru creier


Un psihiatru nutriționist a dezvăluit care sunt cele mai puternice 5 alimente omega-3 pentru creier. Pentru a ne păstra sănătatea, este foarte important să fim atenți în primul rând la alimentația noastră. 


Pe lângă mișcarea fizică, este recomandat să avem grijă și la modul în care ne hrănim. Odată cu înaintarea în vârstă, memoria noastră este afectată, astfel că este foarte important să acordăm atenție și sănătății creierului nostru. 

Omega-3 ajută la protejarea creierului și la menținerea sănătății acestuia și încetinește declinul cognitiv. De asemenea, dacă aveți niveluri scăzute de omega-3, sunt șanse mai mari să vă confruntați cu simptome de depresie și alte boli.

Alimente bogate în omega 3

Avocado: Acest aliment este bogat în omega 3 și are, de asemenea, fibre și minerale, ceea ce îl face un bun adaos la dieta ta, fie în pâine prăjită, salsa sau chiar în taco.

Uleiul de măsline extravirgin: Acest ulei are mult mai multă calitate și prezență de omega 3, de asemenea, dă o notă excelentă oricărui aliment pe care îl pregătiți și este benefic pentru sănătate.

Somon: peștele este întotdeauna o opțiune atunci când vine vorba de contribuții la sănătate și, în special, oferă mult omega 3, așa că este important să mănânci somon de cel puțin două ori pe săptămână.

Nuci: Nucile sunt întotdeauna o opțiune excelentă pe care să o ai acasă, deoarece sunt bogate în omega 3 și ajută foarte mult mintea, în plus sunt destul de versatile pentru a fi folosite în orice fel de mâncare.

Stridii: Stridiile sunt o sursă de omega 3, dar conțin și zinc și cupru care susțin pozitiv funcția cognitivă.

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies