Solista a fost nevoită să stea două săptămâni cu perfuzii, la Urgență.
Nu știam de ce nu pot să merg
În prezent cântăreața se recuperează după un accident vascular cerebral și pneumonie. Vedeta, plecată de ani buni în America, a povestit într-o intervenție telefonică la o emisiune tv prin ce greutăți a trecut.
”Nu am mai putut să merg și nu știam. Asta a fost înainte de pneumonie, cu vreo săptămână. Iar apoi s-a agravat. Și am intrat în spital. Am stat acolo, la urgență, vreo două săptămâni și ceva. Apoi am făcut tratament acasă.
Toată luna trecută și luna asta am fost în continuu la doctor, la toate testele. Se rezolvă încet și sigur, doar că trebuie să fiu cuminte și să nu mă mai țin de prostii – să mă reapuc de fumat.
Nici doctorii nu știu, înainte să vadă toate testele, dacă pneumonia și atacul cerebral sunt legate. (...) Nu m-am speriat când am făcut atacul cerebral. Am știut că ceva nu e în regulă, dar am lăsat deoparte, că am fost ocupată. Și nu m-am agitat foarte tare, până nu a mai mers.
Nu e vina nimănui, decât vina mea. Am o viață foarte liniștită aici, dar sănătatea mea nu e în ordine, nu a fost cum trebuie. Am stat în perfuzii tot timpul, cu aparat de respirat, injecții peste injecții – am fost toată vânătă.
Acum merg la piscină, 1 oră pe zi la gimnastică în apă, la înot. În 6 luni o să îmi revin complet. Trăiesc la fel cu trăiam și înainte, dar o să fiu mai atentă la anumite lucruri. Și să nu îl mai înnebunesc pe soțul meu. Săracul, mă roagă de nu știu când să nu mai fumez; dar eu nu am ascultat! Mi-a zis că nu poate să trăiască făra mine, să rămână sigur. E un om prea cumsecade…”, a mărturisit artista.
Cum se manifestă Accidentul Vascular Cerebral (AVC)
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală în care timpul este foarte important.
Accidentul vascular cerebral (AVC) apare atunci când fluxul de sânge la o parte a creierului este întrerupt sau redus, privând ţesutul cerebral de oxigen şi nutrienţi. Fără oxigen, celulele creierului încep să moară sau se deteriorează după doar câteva minute, iar simptomele apar în părţile corpului controlate de celulele respective (ex: slăbiciune bruscă, paralizie sau amorţeală a feţei, a braţelor sau a picioarelor).
Un accident vascular cerebral este o afecţiune gravă care necesită îngrijire de urgenţă, acesta putând provoca leziuni cerebrale de durată, invaliditate pe termen lung sau chiar decesul pacientului.
Sunt mai mulţi factori care pot creşte riscul de accident vascular cerebral: factori medicali, factori asociaţi, factori de risc potenţial tratabili, anticoncepţionalele, stresul, fumatul.
Foto Facebook