La 6 luni după AVC, Elena Cârstea este dependentă de baston: Nu mă pot deplasa! Sunt limitată


Elena Cârstea a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un AVC și mai multe pneumonii. Au trecut șase luni de atunci, dar artista încă nu este recuperată complet în urma accidentului vascular cerebral masiv.


Cântăreața stabilită în America mărturisește că este în continuare dependentă de baston, dar urmează un program strict de recuperare și speră ca situația sa să se schimbe în bine.
 
Se deplasează cu bastonul
 
„Tot cu bastonul cu cristale mă deplasez.  Am deja trei, unul alb, unul negru și altul albastru. Îmi voi comanda și roz, ca să mă pot asorta. Din păcate, încă nu mi-am revenit complet… Am probleme cu deplasarea, merg greu. Ceea ce mă enervează, pentru că eu mereu am fost activă. Recuperarea va mai dura câteva luni bune, fac zilnic, la piscină”, a declarat vedeta pentru cancan.ro.
 
Elena Cârstea recunoaște că iese foarte rar din casă, iar soțul este îngrijorat pentru starea ei de sănătate. Vedeta în vârstă de 61 de ani este agent imobiliar în America, iar în curând își va relua activitatea: „Nu am putut să merg până acum la muncă. Sâmbătă încep, am un șef foarte drăguț și înțelegător… Nu mă pot mișca foarte mult, trebuie să țin cont de asta. Nu pot pleca în niciun concediu, sunt limitată… Soțul meu trage de mine să ieșim în oraș.
 
Eu nu vreau să aud, nu pot face efort, obosesc foarte repede. El e stresat să nu mi se întâmple ceva. Ne înțelegem mai bine ca la început, avem o relație în care discutăm orice. Tot ce facem, facem împreună.Aici e foarte cald. Nu poți sta afară, sunt 45 de grade. Eu nu am voie la soare…Iar la piscină, când merg la recuperare, stau cu pălărioara pe cap', a mai spus artista.
 

Ce este accidentul vascular cerebral?

Accidentul vascular cerebral, cunoscut mai frecvent sub denumirea abreviată de AVC, sau atac cerebral, apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți din creier este întreruptă sau redusă, privând țesutul cerebral de oxigen și nutrienți. În câteva minute, celulele creierului încep să moară. De aceea, un accident vascular cerebral reprezintă o urgență medicală, iar tratamentul prompt este crucial.

Care sunt simptomele accidentului vascular cerebral?

Având în vedere pericolul unui atac cerebral asupra vieții, este important ca acesta sa fie depistat în cel mai scurt timp.
 
- Probleme cu vorbirea și înțelegerea 
 
- Paralizie sau amorțeală a feței, brațului sau piciorului - o senzație de amorțeală, slăbiciune sau paralizie bruscă la nivelul feței, brațului sau piciorului. Acest lucru se întâmplă adesea doar pe o parte a corpului. De asemenea, căderea unei părți a gurii (grimasă) este un alt simptom AVC specific.
 
- Probleme cu vederea - vederea încețoșată sau înnegrită în unul sau ambii ochi, sau vedere dublă brusc.
 
- Durere de cap - o durere de cap bruscă, severă, care poate fi însoțită de vărsături, amețeală, poate fi unul dintre semnele care indică un atac cerebral.
 
- Probleme cu echilibrul - un simptom AVC cauzat de amețeli bruște.
 
Foto FAcebook

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies