Cercetătorii au descoperit metoda prin care să întinerim cu 16 ani. E foarte simplu de aplicat



Întinerirea este posibilă dacă urmăm constant regulile unui stil de viaţă sănătos.Studiile arată că, după 50 de ani, stilul de viaţă dictează aproximativ 80 la sută din modul în care îmbătrânim.


Aşadar, câteva reguli simple de alimentaţie, de mişcare şi de control al stresului ne adaugă ani vieţii şi ne ajută să ne menţinem tinereţea mai mult timp. Astfel, o persoană de 60 de ani (vârsta cronologică) care a dus o viaţă echilibrată din toate punctele de vedere poate să arate şi să se simtă de 40 de ani (vârsta biologică). Stilul de viaţă îşi pune amprenta în proporţie de 80% asupra felului în care îmbătrânim.

Mișcarea zilnică ne ajută să "întinerim"

Mersul pe jos în ritm alert încetinește instalarea bătrâneții și ar putea ”întineri” vârsta biologică cu 16 ani, este rezultatul unui studiu publicat recent în revista Communication Biology.

Mersul pe jos poate să ne ofere acest supliment de tinerețe dacă este efectuat zilnic cu o viteză de peste 6 kilometri pe oră.

Cercetătorii de la Universitatea Leicester spun că viteza mersului pe jos este mai importantă decât timpul acordat acestei practici. Viteza ideală este de 5 – 7 kilometri pe oră – față de 4 kilometri în mersul obișnuit. În timpul mersului alert umerii trebuie să fie relaxați și spatele drept. Pentru o eficiență sporită și implicarea mai multor grupe de mușchi e bine ca în timpul mersului rapid să se rotească și brațele.

Mersul alert întărește echilibrul corpului, ceea ce este esențial pentru prevenirea căderilor mai frecvente în cazul persoanelor în vârstă. Mersul echilibrează metabolismul de bază, respectiv ”arderea caloriilor”.

De altfel, toate studiile precedente au o concluzie comună: mersul rapid reprezintă o soluție excelentă pentru prevenirea multor boli: diabet, hipertensiune, colesterol mărit, chiar Alzheimer și Parkinson. De asemenea, reduce riscurile de osteoporoză, accidente cardiace și de recidive a unor cancere, cum ar fi cel de colon și de sân.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies