Implantul dentar- cum stabilești prețul corect


Prețul corect există în implantologia dentară? Sigur că există. Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, trebuie să știi care sunt avantajele și pericolele la care te expui și, mai ales, ce trebuie să faci pentru sănătatea ta dentară ca să nu ai probleme mai mari pe viitor.


Să le luăm pe rând. Dacă ți-ai pierdut un dinte, poți avea probleme mai mari? Sigur că da. ”Odată cu trecere timpului, dacă pacientul a pierdut unul sau mai mulți dinți și amână înlocuirea dintelui lipsă, cel mai întâlnit risc este de a pierde din oferta osoasă. Osul se resoarbe și, astfel, dacă la început implantul dentar se putea insera imediat, acum pacientul are nevoie și de adiție osoasă, deoarece nu mai există os suficient în care să se poată insera implantul. Un alt risc uzual este modificarea poziției celorlalți dinți și afectarea întregii stări de sănătate a danturii. Toate acestea pot crește prețul tratamentului stomatologic”, explică Dr. Diaconu Angela, medic dentist, chirurgie stomatologică și maxilo-facială.

De aceea, timpul este prețios dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți. De aceea, putem spune că prețul corect este, de fapt, prețul sigur. Iată criteriile care decid prețul tratamentului cu implant dentar:

1.     Starea sănătății dentare. Implantul dentar se inserează corect și sigur dacă pacientul are oferta asoasă corespunzătoare și dacă atât țesutul dur, cât și cel moale (gingia) sunt sănătoase. Dacă nu, se realizează tratamentele necesare, ceea ce presupun extra cost. Ai grijă! Dacă nu proedezi astfel, te expui cu siguranță la riscuri și la afecțiuni care pot fi foarte grave.

2.     Calitatea implantului. În prezent, există opțiuni pentru a alege efectiv implantul dentar. Ai grijă! Nu există implant dentar care să coste 100 de euro, deoarece acest tratament este unul avansat și materiale folosite – bontul sau coroana implică un buget ridicat tocmai pentru a avea siguranța pe termen foarte lung. Un implant dentar realizat de producători serioși au garanția de aproximativ 30 de ani. Acesta este un criteriu bun de a alege implantul. Dacă stomatologul nu oferă acestă garanție pentru implantul dentar, este bine să îți pui semne de întrebare. 

Din nou, trebuie să spunem, ai grijă! Implantul dentar are garanție de aproximativ 30 de ani, dar garanția tratamentului cu implant dentar este diferită. Aici este importantă seriozitatea pacientului care trebuie să aibă o igienă dentară foarte bună, să respecte recomandările post tratament și să nu lipsească de la controlul stomatologic.

În final, l-am rugat pe specialistul nostru să ne clarifice mitul: se poate pierde un implant dentar? Răspunsul o să vă liniștească: ”În prezent, avem acces la investigații 3D, la scanari digitale și la lasere de tratament inclusiv al țesutului dur. Pacientul poate fi tratat în siguranță, fără durere și predictibil. Dacă stomatologul este specialist, dacă pacientul alege o clinică dentară cu tehnologie digitală și materiale premium, un plan de tratament cu abordare pluridisciplinară, nu există riscuri care să nu fie controlate”, explică explică Dr. Diaconu Angela, medic dentist, chirurgie stomatologică și maxilo-facială.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies