(P) De ce este implantul dentar cea mai bună alegere după o extracție dentară?


Extracția dentară devine o necesitate atunci când alte tratamente nu mai sunt eficiente în salvarea dintelui afectat. Poate fi vorba despre o carie foarte extinsă sau o boală parodontală care a rezultat în pierderea osoasă.


Medicii stomatologi oferă pacienților sfaturi și efectuează tratamente preventive care să îi ajute să își păstreze dinții naturali cât mai multă vreme, însă un număr mare de persoane se confruntă cu pierderea dinților, fie din cauza unei igiene orale deficitare sau ca urmare a unui accident.

În prezent, opțiunile de înlocuire a dinților pierduți sunt suficient de variate, astfel că pacienții pot alege în funcție de preferințe și buget. La clinica stomatologică PlazaDent.ro, persoanele care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți pot beneficia de tratamente moderne de înlocuire a dinților naturali care au căzut sau au fost obiectul unei extracții dentare. Cea mai avansată soluție de reconstrucție a danturii este tratamentul cu implanturi dentare. 

Din ce motiv este implantul dentar o soluție bună după extracție?

Implantul dentar este un tratament de ultimă generație pentru înlocuirea dinților pierduți. Implantul este de fapt un șurub foarte mic din titan, care este introdus prin intervenție chirurgicală în osul mandibular sau maxilar, servind drept rădăcină artificială. După fixarea bontului protetic, se plasează coroana dentară, iar pacientul își recapătă funcționalitatea danturii. 

Consecința neînlocuirii cât mai rapide a unui dinte pierdut este resorbția osoasă. Cu cât trece mai mult timp de la pierderea dintelui natural, cu atât țesutul osos se atrofiază mai tare și îngreunează inserarea unui implant dentar în viitor. În cazul pacienților care se află deja în această situație, în care gradul de resorbție osoasă este mare, medicii stomatologi pot recomanda adițiile osoase. 

Reconstrucția danturii cu implanturi dentare este o soluție foarte bună pentru că redă funcționalitatea danturii, iar efectuată la timp împiedică dizolvarea osului. Atrofia osoasă are la rândul său consecințe vizibile în timp, cum ar fi apariția ridurilor și modificarea expresiei faciale. 

Care sunt beneficiile concrete ale unui implant dentar?

Pe lângă faptul că previne pierderea osoasă după extracția unui dinte, implantul dentar contribuie la recăpătarea completă a funcționalității danturii. Beneficiarii pot mesteca alimente fără grija că dintele se poate dezinsera și nu vor mai avea dificultăți în pronunțarea unor sunete. Implanturile dentare imită estetica dintelui natural și nu necesită îngrijire diferită de cea a dinților naturali.  

Pacienții care se află în cautarea unor oferte la implant dentar în București pot alege Plaza Dent, clinică stomatologică modernă unde este disponibil inclusiv un tratament care permite candidaților potriviți să beneficieze de 4 sau 6 implanturi dentare într-o singură zi. 

Implantul dentar este un tratament foarte rezistent, însă pacientului îi revine responsabilitatea de a menține o igienă orală corespunzătoare și de a vizita cabinetul medicului stomatolog în funcție de recomandările primite. 

Așadar, implantul dentar reprezintă o soluție cu avantaje multiple după extracția dentară, fiind un tratament nedureros și rezistent. La Plaza Dent, pacienții compatibili cu această intervenție se pot bucura de un zâmbet fără lipsuri, în urma aplicării unui plan de tratament personalizat, la finalul căruia golurile vor fi înlocuite de implanturi cu aspect natural.  

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies