Aparatul dentar invizibil: Nimeni nu va ști că porți aparat dentar


În lumea modernă a ortodonției, aparatul dentar invizibil reprezintă cea mai căutată soluție pentru pacienții care doresc să își corecteze alinierea dinților fără să apeleze la metode tradiționale, cum ar fi aparatele dentare metalice.
 


Aparatul dentar invizibil, cunoscut și sub numele de aparat dentar transparent sau aligner, este un dispozitiv ortodontic realizat dintr-un material plastic transparent, flexibil și rezistent. Acesta este conceput special pentru a se potrivi perfect pe dinții pacientului și pentru a aplica presiuni ușoare, dar constante, pentru a îi muta treptat în poziția corectă.

 
 
Procesul de tratament cu aparatul dentar invizibil începe cu o evaluare detaliată realizată de către un ortodont cu experiență. Cu ajutorul imagisticii digitale unde se scanează 3D poziția dinților, se creează un plan de tratament personalizat. Iar pe baza acestui plan, sunt fabricate o serie de alignere personalizate, fiecare fiind proiectat să fie purtat timp de o săptămână înainte de a fi înlocuit cu următorul în serie. Alignerele sunt purtate în mod constant, cu excepția momentelor în care mănânci sau te speli pe dinți, și sunt ușor de îndepărtat și curățat.
 
” Tratamentul ortodontic oferă rezultate extraordinare. Pacienții pot fi și copii și adulți, iar aparatele dentare pot fi vizibile sau invizibile. Suntem susținuți de tehnologie și putem oferi confort foarte mare fiecărui pacient. Ce trebuie să se înțeleagă este că primul obiectiv este întotdeauna sănătatea dentară și apoi urmează estetica, frumusețea dentară. Fără compromis.”, explică Dr. Silvia Cojocariu.
 
”De asemenea, un alt aspect din capitolul performanță se referă la rezultat. Avem un control ridicat asupra rezultatului și indiferent de provocare, există soluții eficiente”, adaugă Dr. Silvia Cojocariu. 
 
 
Dacă optezi pentru un aparat dentar de acest tip, avantajele purtării pot fi foarte atractive:
• Datorită materialului transparent din care sunt fabricate, alignerele sunt practic invizibile, ceea ce îi permite purtătorului să zâmbească fără inhibiții pe durata tratamentului.
 
• Materialul moale și flexibil reduce riscul de iritații sau leziuni la nivelul gurii, astfel oferă un confort sporit comparativ cu aparatele dentare metalice clasice.
 
 
• Alignerele sunt ușor de îndepărtat pentru a mânca sau pentru a te spăla pe dinți și sunt la fel de ușor de curățat și de îngrijit.
 
 
• Cu ajutorul tehnologiei moderne, planificarea și monitorizarea tratamentului sunt mult mai precise, ceea ce conduce la rezultate mai rapide și mai predictibile.
 
 
Aparatul dentar invizibil este o opțiune viabilă pentru mulți pacienți, indiferent de vârstă, dar este ideal pentru cei care sunt în căutarea unei soluții discrete pentru corectarea problemelor ortodontice. Cu toate acestea, nu toată lumea este candidatul ideal pentru acest tip de tratament. Este esențial să consulți un ortodont pentru a determina dacă aparatul dentar invizibil este cea mai potrivită opțiune pentru tine.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies