Ejacularea prematură a unui bărbat s-a îmbunătățit de opt ori, după ce medicii au electrocutat penisul 


Un nou tratament pentru ejacularea prematură a avut un succes incredibil într-un studiu de caz al unui bărbat, crescând considerabil "timpul până la finalizare" de peste opt ori. 


Tratamentul este însă unul foarte ciudat şi cu siguranță nu va fi pe placul bărbaţilor, deoarece metoda inovatoare implică stimularea penisului cu electricitate timp de 30 de minute pe sesiune, de mai multe ori pe săptămână,  24 de săptămâni. Lucrarea a fost publicată într-un raport de caz la Asian Journal of Urology. 

Problemele sexuale, încă un subiect tabu

Ejacularea prematură este un subiect inconfortabil, despre care mulți nu vorbesc. În timp ce sănătatea sexuală devine mult mai puțin tabu decât oricând, perspectiva de a căuta ajutor pentru probleme în pat este terifiantă, de aceea multe persoane se luptă cu problemele lor în tăcere. 

Cu toate acestea, între 30-40% dintre bărbați vor experimenta ejacularea prematură la un moment dat în viața lor - și aceștia sunt doar cei care recunosc acest lucru. 

Chiar și în cazul în care se caută ajutor, opțiunile de tratament sunt, în cel mai bun caz, limitate. Anestezicele topice pentru a amorți zona și pentru a reduce stimularea sunt adesea cele mai folosite, deși reducerea stimulării nu este adesea ideală pentru activitatea sexuală. Persoanele cu ejaculare prematură apelează adesea la terapii comportamentale pentru a încerca să amelioreze simptomele.  

Acum, medicii din Liban au încercat o abordare alternativă. În urma succeselor anterioare obținute prin utilizarea unei tehnici similare de către alți cercetători, Mohamad Moussa și colegii săi au folosit doi electrozi de suprafață fixați la baza și la axul penisului pentru a stimula nervul dorsal penian (DPN) timp de 24 de săptămâni pentru a identifica orice îmbunătățiri în ceea ce privește durata de timp de la penetrare până la ejaculare. 

Cum ar putea fi rezolvată ejacularea prematură 

Bărbatul în cauză avea o relație heterosexuală activă din punct de vedere sexual, dar avea un timp mediu până la ejaculare de 0,6 minute. Timp de trei ședințe pe săptămână, fiecare cu durata de 30 de minute, bărbatul a primit stimularea nervului penian de la electrozi.  

În săptămâna 24, timpul mediu al bărbatului până la ejaculare a crescut la 3,9 minute, o creștere semnificativă de la 0,6 minute. Chiar și după ce tratamentul s-a încheiat, rezultatele au continuat pentru bărbat, cu o nouă creștere la 4 minute în săptămâna 36 și un rezultat final de 4,9 minute în săptămâna 60, o creștere de peste opt ori față de nivelul inițial. 

Studiul de caz sugerează că metoda de stimulare neinvazivă și sigură ar putea fi o alternativă viabilă la tratamentele actuale pentru persoanele cu EP de lungă durată, deși este nevoie de mult mai multe dovezi înainte de a fi utilizată clinic.

Având în vedere că eșantionul a fost alcătuit dintr-un singur pacient și că nu au fost controlate variabilele de confuzie, este foarte posibil ca această îmbunătățire să fie rezultatul unui placebo, având în vedere că EP este legată de factori psihici la fel de mult ca și de factori fizici. Studiile ulterioare vor trebui să includă controale placebo și un eșantion mai mare pentru a evidenția acest lucru ca un potențial tratament; cu toate acestea, cel puțin pentru un bărbat, lucrarea i-a îmbunătățit masiv viața sexuală. 

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies