Pericolele dietei keto – boli cronice și forme grave de COVID-19


O echipă de oameni de știință a analizat 120 de studii despre nutriție și au publicat o serie de pericole majore la care se expun cei care aleg să urmeze dieta ketogenică, arată concluziile din Frontiers in Nutrition.

Sursă foto: Shutterstock

Chiar dacă dieta keto este una dintre cele mai populare pentru că ajută la topirea rapidă a kilogramelor, această cură de slăbire poate să provoace afecțiuni grave.

Dieta keto presupune o alimentație cu un conținut scăzut de carbohidrați, despre care cercetătorii spun că ar provoca apariția unor boli cronice. Acest lucru se datorează faptului că alterarea unei diete normale poate afecta modul în care organismul metabolizează grăsimile.

De asemenea, aportul ridicat de carne, brânză, uleiuri duce la un risc semnificativ crescut pentru mai multe boli cronice, cum ar fi cancerul de colon, bolile cardiovasculare și chiar Alzheimer. Mai mult, femeile însărcinate care au urmat dieta keto pot naște copii cu probleme ale coloanei vertebrale sau ale nivelului tubului neural al creierului.

Totodată, unul dintre autorii studiulu a conchis că alimentele incluse în dieta keto pot crește riscul de dezvoltare a formelor grave de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies