Cât de periculoasă este Dieta Keto? Studii recente arată că dublează riscul de infarct sau AVC


Mulți dintre cei care vor să slăbească și să se mențină aleg dieta ketogenică, însă puțini știu cât de periculos este acest regim alimentar. Cercetătorii au descoperit că persoanele care ţin dieta Keto se supun la riscuri mari de îmbolnăvire.


Dieta ketogenă (sau keto) este o dietă foarte săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi. Implică reducerea drastică a aportului de carbohidrați, care pune corpul într-o stare metabolica numită cetoză. Aflat în aceasta stare, corpul devine mai eficient în arderea grăsimilor pentru obținerea energiei.

Dieta keto există încă din anii 1920, când un medic a descoperit-o ca modalitate de a controla crizele la copiii cu epilepsie care nu răspundeau la alte metode de tratament.

Potrivit unei cercetări recente o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în grăsimi poate fi legată de niveluri mai ridicate de colesterol „rău” și dublează riscul de evenimente cardiovasculare, cum ar fi blocarea arterelor, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

„Acest studiu sugerează că daunele depășesc beneficiile”, a spus Christopher Gardner, profesor de medicină la Centrul de Cercetare Prevenție Stanford, care a efectuat studii clinice privind dieta keto.

Dieta ketogenă este dăunătoare pentru sănătatea pe termen lung

O dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi a fost asociată cu niveluri crescute de colesterol LDL – sau colesterol „rău” – și un risc mai mare de boli de inimă. Hipercolesterolemia, sau colesterolul ridicat, crește riscul unei persoane de atac de cord sau alte evenimente cardiovasculare adverse.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies