Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook cum ar trebui să mâncăm sarmalele pentru a evita acumularea de kilograme. Pentru a ne menține silueta, medicul spune că nu ar trebui să combinăm niciodată sarmalele cu mămăliga dacă vrem să ne menținem silueta.
„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Sunt un fel de mâncare echilibrată, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gustul și mirosul de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat ea.
De asemenea, nu ar trebui să combinăm sarmalele nici cu smântână. Pentru a reduce aportul caloric, putem înlocui smântâna cu iaurt grecesc sau cu iaurt scăzut în grăsimi.
Smântâna este bogată în calorii și grăsimi saturate, de aceea crește aportul caloric.
foto: shutterstock.com