Cercetătorii care au realizat acest studiu sunt de părere că obezitatea ar fi mai degrabă provocată de anumite alimente pe care le consumăm, nu de mâncatul excesiv.
Experții au ajuns la concluzia că tendința de creștere a cazurilor de obezitate la nivel mondial nu mai poate fi explicată prin consumul mai mare de calorii decât capacitatea de ardere a organismului, din cauza apariției alimentelor procesate. Aceștia susțin că modelul carbohidrați-insulină (CIM) poate analiza cauzele biologice ale creșterii în greutate și ar putea ajuta la combaterea crizei de obezitate la nivel global.
Astfel, potrivit modelului CIM, obezitatea ar fi cauzată de consumul excesiv de alimente cu conținut glicemic crescut sau alimente ușor de digerat, care cresc nivelul glicemic din organism. Pe lângă asta, acest tip de alimente conțin carbohidrați procesați care pot declanșa reacții hormonale și determină organismul să facă depozite de grăsime pentru stocarea caloriilor.
Așadar, pentru menținerea unei greutăți optime, ar trebui să fim atenți la tipul de alimente pe care îl consumăm, să reducem alimentele procesate și să avem un stil de viață activ.
Experții spun că acest model ar putea ajuta oamenii să piardă în greutate fără înfometare.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: