Ce să mănânci seara, de luni până vineri, ca să slăbești. Rezultatele se văd rapid 


Leticia Carrera, farmacist, nutriționist și biochimist, că un consum regulat de proteine ajută foarte mult la pierderea în greutate. 


"Noaptea, consumul caloric este foarte mic, așa că tot ceea ce mâncăm și nu este folosit de organism va fi depozitat sub formă de grăsime. Recomand să mâncăm proteine dacă vrem să slăbim, deoarece proteinele sunt necesare pentru a forma noi țesuturi.

Și tocmai noaptea organismul nostru intră în modul de reparare. Când mâncăm proteine, ardem multă energie pentru a le metaboliza, astfel că totalul caloriilor pe care ni le furnizează este redus", explică specialistul. "Proteinele au și un mare efect de sațietate, deci ne împiedică să luăm gustări. Și favorizează somnul.

Atunci când vrei să slăbești, este de preferat să mănânci legume în alt moment al zilei.

Este important de reținut că această recomandare de a lua cina cu proteine nu este incompatibilă cu includerea legumelor la masa de seară. Dar în cazul în care se dorește să se slăbească și să se activeze metabolismul, este de preferat să se includă legumele și alți carbohidrați cu absorbție lentă în alte momente ale zilei.

 "A mânca carbohidrați la cină nu este un lucru rău - să nu uităm că legumele fac parte din această grupă alimentară. Cu toate acestea, ele produc mai puțină sațietate și avem nevoie de mai puțină energie pentru a le metaboliza", explică specialistul. 

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024
Cât de importantă este activitatea fizică pentru organismul nostru. Toate celulele...
În cazul accidentărilor, ligamentele din genunchi se rup frecvent. Cum le putem...
„Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când ajung kilogramele în plus...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies