Consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă și diabetului


Un studiu recent confirmă rezultatele cercetărilor realizate de Organizația Mondială a Sănătății privind efectele consumului de carne asupra sănătății.

Sursă foto: Shutterstock

The Guardian scrie că, potrivit concluziilor mai multor studii, o dietă bazată foarte mult pe consumul de carne poate dăuna sănătății. Astfel, consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă, a diabetului sau cancerului intestinal, dar și a altor boli grave.

Mai mult, consumul de carne roșie și procesată conduce la un risc crescut de apariție a cancerului intestinal.

Rezultatele studiului arată că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%, din cauza conținutului de acizi grași saturați, care cresc colesterolul.

Totuși, nu trebuie să fie uitate și beneficiile consumului de carne, care reduce riscul anemiei și a lipsei de fier.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies