Consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă și diabetului


Un studiu recent confirmă rezultatele cercetărilor realizate de Organizația Mondială a Sănătății privind efectele consumului de carne asupra sănătății.

Sursă foto: Shutterstock

The Guardian scrie că, potrivit concluziilor mai multor studii, o dietă bazată foarte mult pe consumul de carne poate dăuna sănătății. Astfel, consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă, a diabetului sau cancerului intestinal, dar și a altor boli grave.

Mai mult, consumul de carne roșie și procesată conduce la un risc crescut de apariție a cancerului intestinal.

Rezultatele studiului arată că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%, din cauza conținutului de acizi grași saturați, care cresc colesterolul.

Totuși, nu trebuie să fie uitate și beneficiile consumului de carne, care reduce riscul anemiei și a lipsei de fier.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

(P) HIPEC oferă șansă la viață pacienților oncologici în stadiul 4
Alimentul care câștigă teren în preferințele oamenilor. Conține fibre, proteine...
Două tehnici care reduc frica de stomatolog a oamenilor. „Trebuie să te pui în...
Senzația din capul pieptului care poate ascunde epilepsie. Medicii ne spun care sunt...
Greșeala pe care o fac oamenii și poate duce la pierderea auzului. Avertismentul...
„Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești!". Gastronomia de la gust, la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies