Ce îngrașă mai mult, miezul sau crusta de pâine?


 
Pâinea este unul dintre alimentele de bază, care nu lipsește din nicio casă, în orice zi, ideală pentru micul dejun. V-ați întrebat vreodată dacă miezul sau coaja de pâine îngrașă mai mult? 


În prezent, există o mare varietate de tipuri de pâine pe care le puteți găsi în brutării, supermarketuri și magazine alimentare, cum ar fi pâinea albă, pâinea integrală, pâinea cu semințe, ca să nu mai vorbim de nenumăratele arome, texturi și dimensiuni care pot fi obținute și care, în multe cazuri, fac din consumul de pâine o experiență, mai ales dacă o însoțești cu ingredientele care îi pun cel mai bine în valoare aromele și texturile.

Cât de mult îngrașă pâinea?

Întotdeauna s-a spus că pâinea îngrașă, ceea ce poate fi o problemă mai ales atunci când ești la dietă sau când vrei să-ți controlezi greutatea, așa că este posibil să vrei să reduci consumul sau să schimbi tipul de pâine pe care o mănânci cu una mai sănătoasă. Întotdeauna s-a spus că miezul îngrașă mai mult decât crusta, dar adevărul este că acesta este unul dintre marile mituri care înconjoară acest aliment și nu este deloc adevărat.

Atât miezul, cât și crusta au aceeași masă, dar miezul conține cu 45% mai multă apă decât crusta, ceea ce înseamnă că are mai puține calorii și, prin urmare, îngrașă mai puțin. De asemenea, trebuie remarcat faptul că crusta îngrașă mai mult, dar conține mai mulți nutrienți, cum ar fi antioxidanți și fibre. Dacă ești la dietă și vrei să îți moderezi consumul de pâine, caută întotdeauna cea mai sănătoasă pâine, care este cea integrală.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies