Alimentul care trebuie să dispară din dieta ta ca să slăbești mai repede


 
Pe lângă alimentele ultraprocesate și produsele cu prea mult zahăr în ingrediente, trebuie să controlăm consumul unui aliment esențial de pe mesele noastre.


O alimentație sănătoasă și exercițiile fizice regulate sunt cele două sfaturi recomandate de medici și nutriționiști pentru a obține o greutate optimă. Problema este că, uneori, consumăm anumite alimente pe care le considerăm sănătoase, când de fapt nu sunt. 

Experții în nutriție ne avertizează de ani buni asupra pericolelor pe care le reprezintă alimentele ultraprocesate din cauza conținutului ridicat de grăsimi trans și saturate, de zaharuri și de alte ingrediente care s-au dovedit a accelera îmbătrânirea celulară. 

Băuturile zaharoase (băuturi răcoritoare, sucuri și nectaruri, băuturi energizante etc.) sau produsele de patiserie industrială sunt, de asemenea, produse de evitat pentru persoanele care nu doresc să fie supraponderale.

Cu toate acestea, există un aliment care face parte din dieta noastră zilnică și asupra căruia specialiștii își concentrează atenția: pâinea. 

Puține mese sunt consumate fără acest aliement, însă problema este că acesta este un produs bogat în calorii și, prin urmare, poate strica orice proces de slăbire.

Câte calorii are pâinea?

Există mai multe tipuri de pâine și acesta este problema, pentru că nu toate sunt la fel din punct de vedere nutrițional și există o mare diferență între ele. În medie, pâinea albă conține 265 de calorii la 100 de grame. Dintre acestea, aproximativ 50 de grame sunt carbohidrați care vor provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge după ce sunt transformați în glucoză.

Pâinea integrală este bogată în fibre, care vor acționa ca un factor de sațietate pentru a evita gustările. Problema este că organismul va simți foamea atunci când vârful de energie scade. Iar acest lucru vă va face să ajungeți să luați gustări între mese, ceea ce este, de asemenea, adesea periculos, deoarece nu alegeți cele mai bune gustări, cum ar fi nucile sau un fruct, ci mai degrabă oamenii optează pentru alimente mai puțin sănătoase.

 De aceea, experții recomandă să alegeți pâinea integrală. Deși poate avea chiar mai multe calorii decât pâinea albă, aceasta este făcută din făină integrală, nerafinată. Acest lucru înseamnă că ea conține mai multe vitamine și minerale, dar și mai multe fibre, care vor acționa ca un ingredient sățios și sățios și ne vor împiedica să luăm gustări între mese.

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies