Beneficiile nebănuite ale postului intermitent: Ce se întâmplă când mâncați într-un interval de doar 10 ore 


Postul intermitent sau fastingul intermitent a devenit foarte popular în rândul persoanelor care vor să slăbească.


Pierderea kilogramelor este un obiectiv ce poate fi atins dacă în zilele sau perioadele de post intermitent se consumă un număr rezonabil de calorii.

Postul intermitent este o formă de post care implică excluderea tuturor alimentelor pentru o anumită perioadă de timp. Postul intermitent nu interzice consumul unui anume tip de aliment. Practic, poți să mănânci tot ce dorești, dar numai în anumite intervale de timp.

Impactul alimentelor asupra sănătăţii nu ţine doar de ceea ce mâncăm, spun cercetătorii, ci şi de momentul în care alegem să consumăm mesele, iar mâncatul într-o anumită fereastră de timp reprezintă un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

Câte ore de fasting sunt necesare pentru a slăbi

Cel mai mare studiu de ştiinţa nutriţiei din lume realizat în Marea Britanie și la care au participat 37.545 de persoane arată că: mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu un nivel mai scăzut al foamei.

Mâncatul într-un interval de zece ore

O fereastră de zece ore înseamnă să vă limitaţi programul zilnic de alimentaţie la zece ore şi să postiţi în restul de 14 ore. De exemplu, dacă mâncaţi prima masă la ora 9 dimineaţa, ar trebui să mâncaţi ultima îmbucătură până la ora 19.00, spun cercetătorii.

Chiar dacă se promovează ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de zece ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi modificări ale dispoziţiei, energiei şi foamei.

Se pot vedea rezultate pozitive, chiar dacă regimul nu este chiar așa de restrictiv. Astfel, o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, şi au fost observate îmbunătăţire a stării de spirit, a nivelului de energie şi a foamei.

Indiferent de orele de fasting, ideal ar fi ca orice persoană să consume preponderent alimente sănătoase și să nu depășească numărul optim de calorii.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies